Metode euristice simple pentru decizii inteligente

Metode euristice simple pentru decizii inteligente - Gerd Gigerenzer, Peter Todd, The ABC Research Group
Pret: 56,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMetode euristice simple pentru decizii inteligente
Comanda acum "Metode euristice simple pentru decizii inteligente - Gerd Gigerenzer, Peter Todd, The ABC Research Group" de pe libraria ishop la pretul de 56,00 lei
Descriere carte:

La scrierea acestei carti au participat cercetatori din domenii diferite care de regula nu interactioneaza: psihologie, matematica, informatica, economie si biologie evolutionista. Iar rezultatul acestei colaborari, pe cat de paradoxale, pe atat de necesare, respecta promisiunea din titlu: inainte de a le propune cititorilor un set de metode euristice, autorii au apelat ei insisi la metode de analiza care, pornind de la adevaruri general recunoscute, ajung la adevaruri noi.

Legile probabilistice descriu si prescriu rationamente, judecati si decizii clare. Numai ca, in momentul in care acest tipar decizional se loveste de rigorile realitatii, devine evident ca elaboratul model de calcul probabilistic li se adreseaza mai degraba unor fiinte supranaturale, si cam deloc oamenilor de rand.

In Metode euristice simple pentru decizii inteligente, autorii propun o deplasare dinspre calcul riguros catre probabilitate, punand in centru adaptarea la context. Asta pentru simplul motiv ca deciziile pe care le avem de luat in viata de zi cu zi nu au cum sa fie descrise doar in functie de coordonatele cantitative si matematice ale calculului probabilistic.

"Cum sa tinem pasul cu complexitatea lumii reale, in care, intr-un timp foarte scurt, avem de procesat un numar coplesitor de informatii care se contrazic? Aceasta carte importanta impune un nou demers de cautare a raspunsurilor. In ea, Gigerenzer, Todd si Grupul de Cercetare ABC arata ca metodele euristice simple sunt instrumente puternice care functioneaza surprinzator de bine. Procesul decizional va arata cu totul altfel de acum incolo."
Donald A. Norman, University of California, San Diego

"Cartea aceasta este o contributie majora la teoria ratiunii limitate. Ea demonstreaza ca eficienta surprinzatoare a procedurilor simple si rapide se datoreaza adaptarii lor la structura mediului in care sunt folosite."
Reinhard Selten, laureat al Premiului Nobel pentru Economie

"Cercetarea a inceput sa ia in serios si sa studieze empiric cum se raporteaza cu adevarat oamenii reali la complexitatea lumii in care traiesc. Metode euristice simple reflecta intr-un mod fascinant aceasta revolutie din stiintele cognitive, facand un pas inainte in echilibrarea felului in care intelegem ratiunea."
Herbert A. Simon, laureat al Premiului Nobel pentru Economie



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Metode euristice simple pentru decizii inteligente
Cartea Metode euristice simple pentru decizii inteligente in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Metode euristice simple pentru decizii inteligente - Gerd Gigerenzer, Peter Todd, The ABC Research Group" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Etnopsihologie si imagologie. Sinteze si cercetari - Luminita Mihaela Iacob Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie aplicata
Luminita Mihaela Iacob
20,43 lei
Simplu si rapid: Organizeaza-te - Donna Smallin Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie aplicata
Donna Smallin
27,07 lei
Copiii sunt din rai - John Gray Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie aplicata
John Gray
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie aplicataCarti recomandate din categoria Psihologie aplicata