Meditatia - Prima si ultima libertate

Meditatia - Prima si ultima libertate - Paul Stewart, Chriss Riddell
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMeditatia - Prima si ultima libertate
Comanda acum "Meditatia - Prima si ultima libertate - Paul Stewart, Chriss Riddell" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
Asa cum stiinta si tehnologia care ne-au transformat viata exterioara au fost in principal fenomene prezente in Vest, Estul ne-a putut da sursa principala a stiintei care ne poate transforma vietile in interior.

Astazi, la fel ca becul electric, meditatia este un fenomen universal - unul ajuta la iluminarea lumii exterioare, altul a celei interioare.

Dar in acest proces de devenire universala au intervenit multe neintelegeri despre meditatie: despre faptul ca este ceva "religios", ca stai in pozitii dificile, cu glezna in jurul gatului, dar cu o privire sfanta pe fata pentru a ascunde discomfortul, mormaind ceva sau cantand chiar unele mantre esoterice.

Aceasta carte este pentru tine daca nu esti de acord cu aceste metode.

Aici meditatia este simpla, comuna, fiind un element natural al modului de viata contemporan. Si, din ce in ce mai mult, un element esential.

Meditatia este in esenta arta de a fi constient, constient de ceea ce se intampla in tine si in jurul tau.

Desi meditatia in sine nu este o tehnica, exista multe metode in aceasta carte care te ajuta sa inveti aceasta constiinta, iar treptat, dupa ce te deprinzi cu ea, te poate insoti oriunde te-ai afla - la munca, la joaca, oriunde ai fi.

Majoritatea oamenilor au fost invatati ca, daca vor sa aiba succes in viata, trebuie sa se chinuiasca, sa lupte, sa se concentreze, sa fie atenti. Problema cu aceasta perspectiva este ca, cu cat ne luptam mai tare, cu atat devenim mai tensionati. Si cu cat suntem mai tensionati, cu atat ne facem mai prost treaba. Perspectiva meditativa inseamna sa intelegem ca, pentru a fi in cea mai buna forma, pentru a profita la maxim de orice moment - si sa primim cel mai bun lucru de la orice moment - avem nevoie sa fim cat mai constienti posibil. Iar pentru a fi constienti de orice moment avem nevoie sa ne relaxam.

De obicei ne gandim ca pentru a ne relaxa trebuie sa iesim in oras. Meditatia ne ofera o alta posibilitate: sa ne relaxam intrand in noi.

In zilele noastre, presiunile vietii moderne au facut o lume atat de nelinistita. Nici odata pana acum oamenii nu au fost atat de tensionati. Aceste tehnici au fost pregatite exact pentru aceste timpuri moderne - sunt o perspectiva contemporana potrivita pentru oameni contemporani.

Daca esti o persoana plina de energie careia i se pare imposibil doar sa stea, incearca meditatiile active Osho, dinamica Osho sau Kundalini Osho. Straduieste-te la maxim si lasa relaxarea sa isi urmeze cursul sau. Sau poate emotiile tale suprimate te impiedica sa stai linistit? Sau te simti prea obosit sau letargic pentru a mai sta treaz incercand sa stai jos? Sau poate vrei doar sa iti misti corpul. Astfel, aceste meditatii active sunt numai potrivite pentru tine.

Deprinderea de a ramane relaxat in mijlocul cele mai ocupate zile este ceea ce s-a numit "starea de alerta fara nici un efort" - experienta esentiala a meditatiei. Asadar, chiar atunci cand esti convins ca nu ai absolut nici un pic de timp sa practici meditatia, vei gasi multe tehnici in aceasta carte care pot fi integrate cu usurinta intr-o zi obisnuita de-a ta.

Meditatia se bazeaza pe o idee simpla: decat sa te lupti cu intunericul, lucru care oricum este imposibil, aprinde lumina. Decat sa ne luptam cu noi insine incercand sa devenim mai buni, incercand sa traim la inaltimea ideilor celorlati despre cine si ce ar trebui sa fim, putem incepe pur si simplu prin a ne accepta asa cum suntem acum.

Osho deseori le reaminteste oamenilor ca, daca existenta i-a invitat sa fie aici, nu mai ai nevoie de nici o permisiune pentru a se accepta asa cum sunt.

O data ce ne relaxam in aceasta acceptare, o data ce nu ne mai prefacem ca suntem altcineva decat ceea ce suntem, o data ce ne oprim sa mai luptam pentru a-i impresiona pe ceilalti (care se straduiesc la fel de tare sa ne impresioneze), o data ce nu ne aparam, sa ne justificam... O data ce incetam sa ne ascundem ranile, chiar si de noi insine, si sa le deschidem la aer si lumina, vindecarea vine de la sine.

Veti citi in aceasta carte despre calmarea mintii, despre cum acest computer biologic nepretuit poate deveni cel mai bun prieten. Si cum sa gasim butonul "Oprit". Atunci cand avem nevoie de minte, sa o putem folosi. Dar atunci cand nu avem nevoie de ea, sa o lasam sa se odihneasca - si sa fie gata cand vom avea din nou nevoie de ea - eliberata fiind de calitatea sa de a rationa mereu.

Cineva va insulta. Imaginati-va ca puteti fi capabili sa alegeti cand si cum sa raspundeti, eliberati fiind de obisnuita tendinta de a reactiona violent si urat, creand astfel acele spirale vicioase si infinite in care legaturile noastre se pot ineca, incetul cu incetul.

Cat despre libertate? Nu exista mai mare libertate decat aceea de a fi ceea ce suntem haraziti sa fim. Nu exista mai mare libertate decat aceea de a fi eliberati de asteptarile altora pentru a ne trai viata spontan, pe deplin constienti de ceea ce ni se intampla.

Iar paradoxul ultim al meditatiei este acela ca atunci cand invatam in final sa ne iubim - de fapt numai atunci cand ne putem iubi - vom putea sa impartim acea dragoste cu altii. Dar trebuie sa incepem cu noi insine.

Aceasta carte contine o gama larga de tehnici, perspective si observatii care te vor ajuta in aceasta calatorie. Suntem cu totii persoane diferite, iar metode diferite se potrivesc unor oameni diferiti. In aceasta carte exista cate ceva pentru orice tip al mintii moderne, croita in mod unic pentru aceste timpuri ingrozitor de incarcate.

Asa cum spune Osho: "Practicile yoga lungi nu sunt potrivite pentru aceasta lume; acum oamenii nu mai au zile la dispozitie, nici macar ore. Avem nevoie de metode care sa produca rezultate rapide. Daca un om face un angajament de sapte zile, pana la sfarsitul acestei perioade ar trebui sa simta ca ceva s-a petrecut cu el. El ar trebuie sa devina un alt om, in decurs de sapte zile... Asadar, eu spun: mai bine sa practicam astazi si sa incepem sa simtim rezultatele imediat. Este epoca vitezei; acum meditatia nu isi poate permite sa fie inceata. Trebuie sa prinda viteza".



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Meditatia - Prima si ultima libertate
Cartea Meditatia - Prima si ultima libertate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Meditatia - Prima si ultima libertate - Paul Stewart, Chriss Riddell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Supa de pui pentru suflet de femeie - J. Canfield, M. V. Hansen Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
J. Canfield, M. V. Hansen
20,90 lei
Realizarea telurilor - Brian Tracy Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Brian Tracy
19,00 lei
Esecurile pot conduce la succes - John Maxwell [seria] Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
John Maxwell [seria]
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala