Masina de iubit, cea sacra si profana

Masina de iubit, cea sacra si profana - Iris Murdoch
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMasina de iubit, cea sacra si profana
Comanda acum "Masina de iubit, cea sacra si profana - Iris Murdoch" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Roman distins cu premiul Whitbread 1974

Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman construit in jurul unor per­so­naje aflate in cautarea pacii interioare, iremedia­bil com­promisa de cite un eveniment brutal. Montague Small, un scriitor de romane politiste, este neconsolat dupa moartea sotiei sale, a carei fidelitate ramine sub semnul intrebarii. Small isi detesta cartile, iar orice incercare de a-si gasi o ocupatie acaparanta esueaza, in afara unui interes tot mai viu fata de dificultatile cu care se con­frunta vecinul sau, Blaise Gavender, psiho­tera­peut ama­tor, si fata de sotia acestuia. Treptat, Gavender ajunge sa-l obsedeze tot mai mult, caci pare sa duca o viata dubla, impartindu-se intre familia sa ?legitima? ? sotia si fiul sau adolescent ? si existenta alaturi de amanta si celalalt fiu. Incapabil sa decida la ce anume este dispus sa renunte, Blaise va permite acestei situatii ambigue sa afecteze iremediabil vietile tuturor celor implicati.  

? Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman avind ca tema durerea pe care sint in stare sa si-o provoace unul altuia, dar si lor insisi, oameni cit se poate de obisnuiti si vulnerabilitatea a ceea ce ne-am obisnuit sa luam drept normalitate. Atit notele sumbre, cit si frumusetea acestei carti memorabile provin din constientizarea faptului ca lumea din jurul nostru nu functioneaza pe baza unor principii etice sau estetice, ca acesta este un lucru in care cred numai copiii, dar nici macar inocenta lor nu e o pavaza impotriva realitatii.? (Elaine Feinstein)  

?Nu incape indoiala ca Iris Murdoch este una dintre cele mai stralucite romanciere contemporane. Forta imaginatiei sale, inteligenta si subtilitatea cu care dezvaluie adevaruri umane profunde o plaseaza printre marii scriitori ai ultimei jumatati de secol.? ( The Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Masina de iubit, cea sacra si profana
Cartea Masina de iubit, cea sacra si profana in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Masina de iubit, cea sacra si profana - Iris Murdoch" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Inalte si blonde  - Jean Echenoz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Echenoz
26,60 lei
Ucide arbitrul! - Fratii Vakulovski Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Fratii Vakulovski
18,90 lei
Taitei chinezesti - Ma Jian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ma Jian
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala