Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a

Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a - Kaplan & Sadock
Pret: 53,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roManual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a
Comanda acum "Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a - Kaplan & Sadock" de pe libraria ishop la pretul de 53,85 lei
Descriere carte:

Acest ghid compact, aflat la cea de-a III-a editie, a carui conciziune si claritate vor uimi, acopera ntreaga gama a tulburarilor psihiatrice si constituie o lucrare de referinta n diagnosticul si tratamentul bolilor mintale ale adultului si copilului. Sunt prezentate sinteze deosebit de informative, care includ aspectele esentiale ale etiologiei, epidemiologiei, clinicii si tratamentului majoritatii afectiunilor psihiatrice si au fost incluse planse color, aduse n ntregime la zi, ale medicamentelor mai importante care se folosesc n psihiatrie. Criteriile de diagnostic din noul DSM-IV-TR vor ajuta la folosirea celor mai recente standarde diagnostice din lume.

Cuprins: Examenul (interviul) clinic: istoricul psihiatric si starea mintala. Semne si simptome clinice psihiatrice. Diagnostic si clasificare n psihiatrie. Delirium, dementa, tulburari amnestice si alte tulburari cognitive, tulburari mintale datorate unei conditii medicale generale. Aspecte neuro-psihiatrice ale HIV si SIDA. Tulburari legate de alcool. Alte tulburari legate de substante. Schizofrenia. Tulburari schizoafective, delirante si alte tulburari. Tulburarile dispozitiei. Tulburarile anxioase. Tulburari somatoforme, tulburari factice si simularea. Tulburari disociative. Disfunctii sexuale, parafilii si tulburari ale identitatii de gen. Tulburarile alimentare si obezitatea. Tulburari de somn. Tulburari de control al impulsurilor si de ajustare (adaptare). Medicina psihosomatica. Tulburari de personalitate. Sinuciderea, violenta si alte urgente psihiatrice. Tulburari ale copilului mic, copilului si adolescentului. Psihiatrie generala. Asistenta ncetarii din viata, decesul, moartea si doliul. Psihoterapie. Psihofarmacologie si alte terapii biologice. Investigatiile de laborator si imagistica cerebrala n psihiatrie. Tulburarile de miscare induse de medicatie. Probleme legale si etice.

Adresabilitate: Medici psihiatri, rezidenti, studenti n medicina, psihologi, lucratori sociali din domeniul psihiatriei, nurse.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a
Cartea Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Manual de buzunar de psihiatrie clinica. Editia a III-a - Kaplan & Sadock" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Studiu asupra spanzurarii - Nicolae S. Minovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihiatrie
Nicolae S. Minovici
24,70 lei
Schizofrenia - Eugene Minkowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihiatrie
Eugene Minkowski
16,46 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihiatrieCarti recomandate din categoria Psihiatrie