Maestrul de lumini si alte povestiri

Maestrul de lumini si alte povestiri - Cristian Teodorescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaestrul de lumini si alte povestiri
Comanda acum "Maestrul de lumini si alte povestiri - Cristian Teodorescu" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Cristian Teodorescu ne infatiseaza felii de existenta, mici destine individuale, conflicte caracteristice unui timp si unui loc, personaje obisnuite, surprinse in viata lor de zi cu zi, exprimari, gesturi, comportamente? Nu vrea sa le confere intelesuri mai generale sau sa le cuprinda in scheme abstracte si mai largi. Ii ajunge sa se opreasca asupra lor cu intelegere sau cu umor, uneori cu sentimentalism neascuns, alteori luandu-le la fel de fatis peste picior, fara totusi ca vreodata sa le caricaturizeze sau sa le idealizeze.
Nicolae Manolescu

Alt aspect comun important al generatiei de prozatori optzecisti, si caruia Cristian Teodorescu i-a ramas fidel pana astazi, este predilectia pentru mediul social marginal umil, pentru lumea micilor functionari, a muncitorilor si a taranilor, a navetistilor si a pensionarilor, oamenii simpli si comuni, mai degraba needucati ? desi intelectualul marunt nu lipseste din acest mediu captiv undeva in istorie ?, in fine, oameni care-si traiesc in tacere rutina unei vieti modeste fara prea mari satisfactii si fara imprevizibil, insa cu nelinistile, frustrarile, problemele si micile lor mari drame domestice sau sufletesti. O lume ?reala pana la exasperare", cum inspirat a spus Radu G. Teposu, precara, dar cu o mitologie proprie surprinzator de complexa.
Marius Chivu


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maestrul de lumini si alte povestiri
Cartea Maestrul de lumini si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maestrul de lumini si alte povestiri - Cristian Teodorescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorii Spre Muchia De Cutit - Dragolea Mihai Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Dragolea Mihai
3,82 lei
Legendele Constelatiilor - CSIRE Gabriela, CSIRE Gabor, Trad. SZABOLCS Szonda Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
CSIRE Gabriela, CSIRE Gabor, Trad. SZ...
8,91 lei
Povestea Iubirii. Povesti Armenesti - DOWNING Charles Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
DOWNING Charles
15,21 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri