Madame Terror

Madame Terror - Jan Guillou
Pret: 28,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMadame Terror
Comanda acum "Madame Terror - Jan Guillou" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
Jan Guillou (nascut in 1944 la S?dert?lje, in Suedia) a devenit destul de repede un scriitor foarte popular si o personalitate controversata a tarii sale. De foarte tanar, a fost inscris de familie la internat; mediul violent de acolo il marcheaza, iar mai tarziu, cand va deveni jurnalist, va denunta sistemul de invatamant de la internatul Solbacka. Studiaza timp de doi ani dreptul, dupa care, in 1964, devine jurnalist. Primul sau succes este chiar reportajul despre Solbacka; la cativa ani dupa publicarea articolului, internatul va fi inchis.
In 1973, publica alaturi de un coleg al sau, Peter Bratt, o serie de articole despre o organizatie suedeza de spionaj care strangea informatii despre cetateni, in scopuri politice. Articolele atrag atentia si se creeaza un scandal national cunoscut ca ?afacerea IB?. Guillou si Bratt sunt condamnati la 10 luni de inchisoare pentru spionaj. Cinci luni mai tarziu, scriitorul este eliberat, iar in 1975 publica un articol despre activitatea CIA in Suedia.
Guillou debuteaza ca romancier in 1971, devenind aproape imediat cunoscut pentru romanele sale de spionaj si pentru seriile de romane istorice. Pe la mijlocul anilor ?70, incepe sa publice seria de romane politiste (unsprezece volume, in total) al caror erou este Carl Hamilton, un conte suedez cu pregatire de Navy Seal si cu foarte pronuntate convingeri de stanga, ceea ce-i face pe superiorii lui sa-i dea numele de cod Le Coq Rouge. Seria de romane istorice despre Cruciade semnata de J. Guillou - Vagen till Jerusalem ( Drumul spre Ierusalim ), Tempelriddaren ( Cavalerul Ordinului Templului ) si Riket vid vagens slut ( Regatul de la capat de drum ) e una dintre cele mai cunoscute saga istorice din Suedia. In 1981 publica romanul autobiografic Ondskan ( Raul ), vandut in peste doua milioane de exemplare numai in Suedia si a carui ecranizare este nominalizata in 2004 pentru Premiul Oscar.
In ultimii ani, Guillou devine o personalitate mediatica foarte cunoscuta, militand pentru drepturile arabilor din Irak si prezentandu-si, de cele mai multe ori vehement, convingerile politice anti-americane.
* * * La cateva luni dupa atacurile cu bomba de la metroul londonez, serviciile secrete britanice sunt in fierbere: vor primi vizita celui mai misterios om din Palestina, vechi spion si luptator antiisraelian. Musafirul neasteptat sustine ca soseste la Londra cu o misiune de pace. Nimeni nu mai stie ce sa creada ? dusmanul vine printre ei cu steagul alb si, in plus, e femeie! Sa se ingrijoreze si mai mult?
Occidentalii fac cea mai mare greseala a vietii lor daca o cred pe cuvant: Mouna al Husseini nu se va opri de la nimic pana nu va deveni Madame Terror , cunoscuta in toata lumea drept femeia care, la bordul unui submarin de razboi, venit direct din Rusia, va semana prapadul in flota americana. si asta in direct, la Al Jazeera si la CNN!
Cartea lui Jan Guillou, scriitor suedez, celebru pentru romanele sale de spionaj, n-ar fi fost decat un alt thriller de tip James Bond daca autorul ei nu ar fi avut o intuitie de geniu: sa mute toata povestea in tabara celor care erau vazuti pana acum doar ca teroristi si nimic mai mult. De data aceasta, submarinul palestinian e unul al libertatii.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Madame Terror
Cartea Madame Terror in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Madame Terror - Jan Guillou" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Disparitia - Tess Gerritsen Urmatoarea carte recomandata din categoria Thriller / Suspans
Tess Gerritsen
23,74 lei
Trauma - Ken Mcclure Urmatoarea carte recomandata din categoria Thriller / Suspans
Ken Mcclure
17,50 lei
4 iulie - James Patterson Urmatoarea carte recomandata din categoria Thriller / Suspans
James Patterson
24,69 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Thriller / SuspansCarti recomandate din categoria Thriller / Suspans