MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX

MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX - LUPU, Mihaita ; GHEORGHIU, Mihai Dinu
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX
Comanda acum "MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX - LUPU, Mihaita ; GHEORGHIU, Mihai Dinu" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Fara a pretinde o definitie univoca a elitelor, nici identificarea ori repertorierea lor exhaustiva, cartea de fata propune o radiografiere cuprinzatoare a claselor conducatoare romanesti de la cumpana secolelor XIX-XX pana in pragul anilor 2000. Cei treizeci de autori care participa la realizarea ei studiaza modul in care acestea si-au exercitat dominatia intr-un moment sau altul al istoriei. Conceput ca un demers multidisciplinar, volumul prilejuieste intalnirea reprezentantilor unor generatii diferite de cercetatori si confruntarea experientei unora cu distanta critica a celorlalti, constituind astfel un ghid practic in studiile recente de istoria, sociologia, stiintele politice si de management al elitelor.
Culturala, geografica si chiar escatologica pentru istorici, mobilitatea elitelor e structurala pentru sociologi, redefinind raporturile dintre categoriile sociale, dintre pozitiile si dispozitiile actorilor sociali sau dintre generatii. Pentru politologi, mobilitatea este in primul rand mod de actiune si de organizare, situare strategica fata de un obiectiv pornind de la o viziune asupra lumii sau de la o ideologie.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX
Cartea MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "MOBILITATEA ELITELOR IN ROMANIA SECOLULUI XX - LUPU, Mihaita ; GHEORGHIU, Mihai Dinu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
De ce se ucid oamenii - Bogdan Ficeac Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Bogdan Ficeac
40,84 lei
Comportamentul Uman - Becker Gary S. Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Becker Gary S.
21,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie