Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist

Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist - Ana Selejan
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist
Comanda acum "Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist - Ana Selejan" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Al patrulea volum din Literatura in totalitarism inventariaza evenimentele literare ale anilor 1955-1956, atragind atentia, ca si precedentele volume ale lucrarii, asupra malignitatii fenomenului proletcultist. Poezia, proza, critica literara din aceasta perioada marcata de obsesia ideologica sint examinate de Ana Selejan cu luciditate neconcesiva si cu binecunoscuta-i acribie.

?(...) Aici e miezul chestiunii: ca si azi, si atunci - mai ales atunci! - criticii cu functie de cenzori si dirijori ai ?orchestrei" literaturii se aparau pe ei insisi aparind ?realizarile" noii noastre literaturi nascute moarte, cu forcepsul ideologic pe care s-au intrecut sa-l foloseasca. Asadar, intrebarea lui Mihai Gafita din 1955 (?Cum am putea noi sa ne desolidarizam de noi insine, negind ceea ce am realizat ? ") ramine o intrebare tulburatoare si in imediata actualitate, un zid de netrecut nici macar de catre unele dintre cele mai acute constiinte critice de azi. (...) Rascolitoarea carte a Anei Selejan documenteaza pe larg asupra ratiunilor acelei fatale imposibilitati de a ne ?desolidariza de noi insine"." (C. Stanescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist
Cartea Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatura in totalitarism. 1955-1956. Clasicizarea realismului socialist - Ana Selejan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Si totusi, clasicii... - Alexandra Ciocarlie Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Alexandra Ciocarlie
23,70 lei
SIMULACRELE NORMALITATII - NEGRICI, Eugen Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
NEGRICI, Eugen
18,05 lei
Scriitori romani - Doina Rusti Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Doina Rusti
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara