Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului

Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului - Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratur Express. Europa de la fereastra vagonului
Comanda acum "Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului - Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Volumul Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului a obtinut Premiul Filialei Chisinau a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Doi scriitori cunoscuti din Moldova de peste Prut, Vasile Garnet si Vitalie Ciobanu, relateaza - ?pe doua voci" - fascinanta istorie a unui periplu literar de exceptie. Proiectul, cel mai ambitios din cite s-au derulat pina acum in materie de ?aventuri literare", a celebrat procesul de unificare europeana in siajul magic al sfirsitului de secol si de mileniu. Vestul si Estul, doua fete ale aceluiasi continent, se reflecta in jurnalul celor doi autori ca intr-un joc de oglinzi paralele. O lume a contrastelor politice si culturale, intinsa de la Oceanul Atlantic pina la Golful Finic, scrutata cu un ochi critic, ?irigata" de imaginatia artistica a martorilor-calatori. Volumul reprezinta documentul unei experiente umane si spirituale de neuitat.

?Am fost incintat sa-i intilnesc la Berlin, in vara lui 2000, pe Vitalie Ciobanu si Vasile Garnet, prietenii mei de la revista Contrafort , ajunsi acolo cu trenul literaturii europene. Timp de citeva ore mi-au povestit, obositi, dar si surescitati, fascinanta aventura la care avusesera sansa sa ia parte. Erau transfigurati de emotie. Am aflat atunci ca in trenul literaturii cea mai vorbita limba era romana. Ca o retea flexibila de prieteni incepuse sa-i urneasca pe cei peste o suta de participanti. Ca experientele cele mai diverse, unele penibile, altele minunate, se legau acum, pentru ei, de zecile de orase europene prin care trecusera. Le veti intilni pe toate, relatate cu inteligenta si verva de adevarati prozatori, in jurnalul de bord pe care, iata, il semneaza impreuna." (Mircea Cartarescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului
Cartea Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului - Vitalie Ciobanu, Vasile Garnet" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul Generalului Sanatescu - Sanatescu Constantin Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Sanatescu Constantin
0,00 lei
Nascut in URSS - Vasile Ernu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Vasile Ernu
28,45 lei
Barbatul cu cele trei morti ale sale - Mihai Cantuniari Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Mihai Cantuniari
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale