Limba materna

Limba materna - Vassilis Alexakis
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLimba materna
Comanda acum "Limba materna - Vassilis Alexakis" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
O identitate care se tese prin revenirea in tara natala si redescoperirea misterelor antice.

Pavlos se reintoarce la Atena fara vreun motiv anume si fara a-si rezerva biletul inapoi spre Paris, orasul in care traieste si in care lucreaza de mai mult de 20 de ani. Astfel, isi redescopera originile, regaseste locul si cultura din care se trage, incercand sa elucideze un mister de care depind, se pare, toate incertitudinile sale: care este sensul faimoasei litere epsilon, inscriptionate candva la intrarea in Templul lui Apollo de la Delfi? Nu va neglija nicio pista, in incercarea lui de a solutiona enigma: strabate toata partea estica a Greciei, intra in vorba deopotriva cu arheologi si taximetristi, discuta cu fabulatoriul sau tata, incearca sa inteleaga tacerea mamei sale absente. Nu este aceeasi tacere pe care i-o evoca litera E? Pavlos cauta febril, dar - pe de alta parte - nu se grabeste de fapt sa descopere raspunsul. Traieste odata cu enigma, traieste prin ea, pentru ca, la urma urmei, rostul scriiturii nu este acela de a risipi, ci de a multiplica misterele, nu-i asa?
Propria lui limba materna, ta ellenika , incepe cu litera E.

Limba materna nu este neaparat un roman de actiune, ci unul de reflectie, o poveste a carei miza este regasirea de sine, ca o calatorie miraculoasa inapoi in timp, inspre o Antichitate din care ne-am hranit si din care continuam sa traim.

Limba materna este opera unui om aflat la varsta maturitatii, care-si pune aceleasi intrebari vechi de cand lumea: Cine sunt? Care este locul meu in lume? Probleme tipic adolescentine altfel, asupra carora revii insa pentru ca - inconstient sau constient - oamenilor le place sa-si rescrie povestea vietii. Faci un pas inapoi indeosebi la maturitate, atunci cand trecutul apare dintr-odata ca obarsie a prezentului si viitorului. Este poate singurul moment in care inceputul si sfarsitul se pot intalni cu adevarat si par a coexista. Calatoria inspre trecut, prin tara natala Grecia, echivaleaza aici cu remodelarea propriei fiinte.

Vassilis Alexakis s-a nascut la Atena in 1943 si s-a instalat in 1968 in Franta. Isi imparte viata intre Paris si insula Tilos. Intreaga sa opera, scrisa in franceza si tradusa apoi in greaca, da seama de dubla apartenenta culturala a autorului, combinand gustul pentru autobiografie si eruditie cu inclinatia spre fantastic, ironie si umor negru. In 2007 a obtinut Marele Premiu al Academiei franceze pentru romanul Dupa Isus Hristos , iar in 1995 Premiul Femina pentru Limba materna.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Limba materna
Cartea Limba materna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Limba materna - Vassilis Alexakis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorie prin Portugalia - Jose Saramago Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Saramago
44,60 lei
Consulul onorific - Graham Greene Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Graham Greene
23,65 lei
Ginduri ascunse - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
19,48 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala