Limba de lemn

Limba de lemn - Thom Francoise
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLimba de lemn
  • Autor: Thom Francoise
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Politologie si Sociologie
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 973-50-0871-8
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 244
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Limba de lemn - Thom Francoise" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
In vremurile noastre ar fi comod sa intelegem limba de lemn ca pe un mecanism pus in aplicare, prin urmare posibil a fi intalnit doar in regimurile totalitare, si in special in comunism. Cum noi nu ne mai aflam intr-un regim totalitar iar comunismul pare definitiv depasit, s-ar parea ca subiectul acestei carti nu ne mai vizeaza decat indirect. Numai ca situatiile critice cauzate de practicarea limbii de lemn nu inceteaza sa apara. Doar ni s-a propus imediat dupa revolutia din decembrie '89 sa intram intr-o noua etapa a 'dezvoltarii' tarii noastre, cea a 'comunismului cu fata umana'. Sau ni s-a sugerat ca daca incercam sa ne intelegem trecutul recent, ceea ce ne-ar permite sa vedem de ce au atata priza la public fostii activisti de partid, adica neocomunistii, nu ne mai putem adapta la prezentul 'democratic', orbiti fiind in incercarea de a rezolva niste probleme ce sunt deja depasite - doar trecutul comunist a disparut odata cu revolutia, nu? Iar exemplele folosirii limbii de lemn in continuare pot fi multiplicate. Atunci limba de lemn nu este numai de domeniul trecutului, unul mort si ingropat, ci al unui trecut care inca ne bantuie. Ea e un strigoi care inca ne stapaneste si de care nu ne putem elibera decat daca il intelegem.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Limba de lemn
Cartea Limba de lemn in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Limba de lemn - Thom Francoise" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism - Radu Pavel Gheo, Dan Lungu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Radu Pavel Gheo, Dan Lungu
25,60 lei
Jurnal din anii ciumei (1987-1989) - Liviu Antonesei Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Liviu Antonesei
0,00 lei
Despre comunism - Vladimir Tismaneanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Vladimir Tismaneanu
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism