Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei

Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei - Jung Chang
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei
Comanda acum "Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei - Jung Chang" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
Putine carti au avut impactul international al Lebedelor salbatice. De la prima sa aparitie, a fost tradusa in treizeci de limbi si a fost vanduta in peste zece milioane de exemplare. Prin intermediul povestii a trei generatii de femei din propria-i familie ? bunica, mama si fiica ?, Jung Chang reveleaza intreaga istorie tragica a Chinei secolului XX.

Bunica lui Jung Chang apartine generatiei de la 1900, cand fetelor li se mai zdrobeau inca, la varsta de doi ani, labele picioarelor, pentru ca mersul clatinat, care sugereaza neajutorare si gratie, sa le faca dezirabile si sa le favorizeze in gasirea unui sot sau concubin bogat. Mama, crescuta de un tata intelept in China inca traditionala, mustind de cultura si intelepciune, China imperiala, intra de foarte tanara in randurile partidului comunist, intr-o lupta menita, chipurile, sa elibereze femeile de aceasta traumatizanta povara a traditiei. Traieste de la un capat la altul intreg experimentul comunist, in calitate de activist de frunte al partidului, concomitent opresiv si autoopresiv, si in principal sinistra revolutie culturala initiata de sotia lui Mao cu acordul acestuia, cu toate consecintele ei: autodemascarile, munca bruta, bataile in public, teroarea exercitata de copiii deveniti educatori ai profesorilor lor, exilul in Himalaya. Fiica, indurand si participand si ea la etapa finala a acestui cosmar, reuseste sa plece din tara la varsta de douazeci si ceva de ani.  

 

O poveste de o extraordinara cruzime si eroism, Lebedele salbatice este, totodata, o importanta lucrare de istorie si un document uman remarcabil. Cartea ne prezinta o lume simultan exotica, poetica si straniu familiara prin efectul uniformizator al flagelului ideologic care ne-a lovit deopotriva, romani si chinezi, in intunecatul secol XX.

 

 

Prezentare autor

Jung Chang s-a nascut la Yibin, in provincia Sichuan, din China, in 1952. A facut parte pentru scurta vreme din Garzile rosii (agenti ai revolutiei culturale), la varsta de 14 ani. A lucrat in agricultura, apoi ca ?doctor descult?, ca otelar si electrician inainte de a deveni studenta la engleza si mai tarziu asistenta la facultatea din Sichuan. A plecat din China in 1978, cu o bursa. A obtinut o diploma in lingvistica, fiind prima persoana din China care a obtinut un doctorat intr-o universitate britanica.

Impreuna cu sotul ei, Jon Halliday, a scris o biografie a lui Mao Tze Dong, care a aparut in 2005.

Lebedele salbatice a castigat NCR Book Award si British Book of the Year Award (1994), un premiu acordat, printre altii, si lui Ian McEwan, J.K. Rowling, Dan Brown si Helen Fielding. Cartea s-a bucurat de o primire elogioasa in toata presa londoneza si s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare in lumea intreaga.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei
Cartea Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lebedele salbatice - Trei fiice ale Chinei - Jung Chang" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Egipteanul - Mika Waltari Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mika Waltari
33,73 lei
Frumosii invinsi - Leonard Cohen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Leonard Cohen
23,70 lei
Sex, droguri, alcool, pocher si ciocolata - A. Thomas Horvath Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
A. Thomas Horvath
25,18 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala