Le divorce

Le divorce  - Diane Johnson
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLe divorce
Comanda acum "Le divorce  - Diane Johnson" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
O cuceritoare poveste de dragoste nominalizata la National Book Award

"Un roman sclipitor despre ciocnirea nebuneasca a doua culturi in Orasul Luminilor... Captivant" - BOSTON GLOBE

"Daca ar fi sa-i incrucisam pe Jane Austen cu Henry James, rezultatul ar fi Diane Johnson." - SAN FRANCISCO CHRONICLE  

"O excelenta comedie de moravuri." - LOS ANGELES TIMES BOOK REVIEW

Imaginati-va ca protagonista romanului lui Henry James Portretul unui doamne se afiseaza cu o tunsoare la moda, in fusta mini si cu ochelari de soare. Iat-o pe Isabel Walker, irezistibila eroina a romanului incendiar al lui Diane Johnson.

Le Divorce este povestea unei americance istete si sexy care vine la Paris sa-si viziteze sora vitrega, pe Roxy, o poeta a carei casnicie cu un membru al unei familii de aristocrati francezi i-a asigurat un loc de invidiat in societatea pariziana. Insa la vie en rose nu prea se regaseste in caminul familiei Persand: sotul lui Roxy tocmai a parasit-o pe aceasta pentru sotia cehoslovaca a unui avocat american. Se aud oare zvonuri de ...divorce ?

"Delicios... un text scris excelent, cu inteligenta si intelepciune. Asemenea Parisului, cartea iti ajunge la suflet prin simturi, iar aroma sa e dulce-amaruie...O comedie sclipitoare, cu nimic mai prejos decat textele lui Henry James, Edith Wharton sau Colette... Incantator." -   ST PETERSBURG TIMES

DIANE JOHNSON , romanciera, eseista si scenarista ameri cana, s-a nascut in 1934 la Moline , Illinois . De doua ori finalista la Pulitzer Prize si de trei ori la National Book Award, a fost de multe ori comparata cu Jane Austen si Edith Wharton pentru comediile ei de moravuri despre americani care traiesc in strainatate.

Printre romanele sale, devenite bestselleruri, se numara Le Divorce (1997), Le Marriage (2000) si LAffaire (2004). A scris, de asemenea, biografii - Lesser Lives si Dashiell Hammett: A Life - si,   dupa patru luni petrecute in Iran alaturi de sotul sau medic, Persian Nights , comparata cu Passage to India a lui E. M. Forster. Inspirata tot de experienta legata de munca sotului ei, scrie in 1990 Health and Happiness , in care infatiseaza viata intr-un mare spital din San Francisco , si colectia de povestiri Opium: Some Travelers Tales (1993).

Diane Johnson colaboreaza frecvent la The New York Times Book Review . A scris, alaturi de Stanley Kubrick, sce nariul la The Shining (1980), bazat pe romanul omonim al lui Stephen King.

In prezent, locuieste la Paris si San Francisco . Le Divorce a fost ecranizat in 2003, in regia lui James Ivory, cu un scenario de Ruth Prawer Jhabala si avand in distributie pe Kate Hudson, Naomi Watts, Glenn Close, Leslie Caron, Rona Hartner, Stephen Fry etc. Filmul a fost   recompensat cu Premiul Wella pentru regie la Festivalul de film de la Venetia.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Le divorce
Cartea Le divorce  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Le divorce - Diane Johnson" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fiica alchimistului - Katharine McMahon Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Katharine McMahon
37,95 lei
Jurnalele unei prostituate de lux - Nora Roberts Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Nora Roberts
28,40 lei
Taci si uita! - Carlene Thompson Urmatoarea carte recomandata din categoria Carti de dragoste
Carlene Thompson
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Carti de dragosteCarti recomandate din categoria Carti de dragoste