Lapte si miere

Lapte si miere - Jean Mattern
Pret: 16,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLapte si miere
Comanda acum "Lapte si miere - Jean Mattern" de pe libraria ishop la pretul de 16,10 lei
Descriere carte:
Lapte si miere (2010), cel de-al doilea roman al lui Jean Mattern, este o meditatie subtila asupra traumelor exilu­lui si fragilitatii existentei umane, dar si asupra resorturilor complicate ale iubirii si prieteniei. Aflat pe patul de moarte, personajul central, un banatean de origine franceza, rememoreaza eve­nimentele cruciale ale vietii sale: fuga din Timisoara, la numai cincisprezece ani, in ajunul eliberarii orasului de catre trupele sovietice, despartirea de cel mai bun prieten, Stefan Dragan, a carui amintire il va bintui fara incetare, adaptarea anevoioasa la realitatile "tarii-gazda", Franta, intilnirea providentiala cu Zsuzsanna, o refugi­ata unguroaica ce ii va deveni sotie. Mattern reconstituie cu o sobrietate rafinata si o sensibi­litate vibranta povestea exodului dureros spre Occident ? tarimul fagaduintei, prin care curg riuri de Lapte si miere ? a miilor de oameni siliti sa-si paraseasca tara natala, cu citeva lucruri indesate intr-o ranita sau doar cu hainele de pe ei, pentru a se feri din calea tavalugului unei istorii monstruoase.  

"Scrisul ne deschide calea spre alte posibilitati existentiale, spre o transfigurare a adevarului prin arta. Nu cred in eficacitatea colectiva a unei arte angajate, dar arta si literatura joaca un rol esential in a permite omului accesul la o alta forma de umanitate." (Jean Mattern, Orizont )    

"In Lapte si miere, cel de-al doilea roman al sau, Jean Mattern scrie intr-un stil extrem de sobru despre exil si dezradacinare. In centrul naratiunii se afla banatenii de origine franceza, siliti sa-si paraseasca tara in momentul in care rusii elibereaza Romania, ocupata pina atunci de germani, in toamna anului 1944." ( Le Temps )  

"Jean Mattern semneaza un roman tulburator si emotionant despre exil si identitate, despre minciuni, vinovatie si relatia cu trecutul, despre viata in mijlocul unui continent sfirtecat." ( Le Monde )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lapte si miere
Cartea Lapte si miere in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lapte si miere - Jean Mattern" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cartea copiilor - Antonia Susan Byatt Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Antonia Susan Byatt
57,51 lei
Secretul culorii pure - Federico  Andahazi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Federico Andahazi
14,90 lei
Mostenirea Boleyn - Philippa Gregory Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philippa Gregory
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala