Lanark: O viata in patru carti

Lanark: O viata in patru carti - Gray Alasdair
Pret: 44,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLanark: O viata in patru carti
Comanda acum "Lanark: O viata in patru carti - Gray Alasdair" de pe libraria ishop la pretul de 44,60 lei
Descriere carte:
Inca de la aparitia sa, in 1981, Lanark: O viata in patru carti a fost declarat o capodopera amintind de Dante, Blake, Joyce si Kafka. Publicat pretutindeni in lume, a devenit unul dintre cele mai influente romane din a doua jumatate a secolului XX: intr-un stil de o bogatie si complexitate inegalabile, Alasdair Gray ne vorbeste despre imposibilitatea oamenilor de a iubi cu adevarat si despre nevoia coplesitoare de a o face.

Anthony Burgess spunea ca, din intreaga literatura de limba engleza de dupa 1945, Lanark ar fi unicul roman comparabil cu Ulise al lui James Joyce. Respins in repetate rinduri de agenti literari si editori din pricina dimensiunilor considerabile si a structurii neobisnuite a cartii, Gray a reusit s-o publice in cele din urma la o editura micuta din Edinburgh, astazi celebra Canongate. Roman ce depaseste 700 de pagini, Lanark sfideaza orice incercare de a-l rezuma. Asemeni capodoperei lui Vonnegut, Abatorul cinci , este o combinatie halucinanta de imaginar si autobiografic. Cartea a treia, care deschide romanul, ne prezinta o lume infernala, vazuta prin ochii unui tinar fara trecut, care, in lipsa unui nume, prefera sa-si spuna Lanark, primul cuvint citit sub o imagine lipita pe peretele unui compartiment de tren. Orasul in care ajunge este cufundat intr-o noapte perpetua, iar locuitorii sai, care nu muncesc niciodata, dispar adeseori in mod inexplicabil. Multi dintre ei sufera de boli stranii, eminamente simbolice. Incapabil sa mai suporte atmosfera aceea sufocanta, Lanark este internat in ?institut?, un loc in care pacientii cu boli incurabile sint transformati in combustibil sau mincare. Si, din punctul acesta, povestea sa se imbina cu aceea a lui Duncan Thaw, un artist genial, dar inadaptabil din Glasgow-ul postbelic, un oras suferind in egala masura de un exces de indus­trializare si un deficit de imaginatie.

?Era si timpul ca Scotia sa produca o opera literara cutremuratoare, scrisa intr-un limbaj modern. Alasdair Gray este primul mare scriitor scotian dupa Sir Walter Scott.? (Anthony Burgess)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lanark: O viata in patru carti
Cartea Lanark: O viata in patru carti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lanark: O viata in patru carti - Gray Alasdair" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Amintirea palida a muntilor - Kazuo Ishiguro Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kazuo Ishiguro
9,49 lei
Valurile - Virginia Woolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Virginia Woolf
0,00 lei
 Stapanul Tuturor Dorintelor, Relicva Magica - Judith Merkle Riley Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Judith Merkle Riley
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala