Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei

Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei - Adrian Sustea
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei
Comanda acum "Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei - Adrian Sustea" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
In noul sau studiu de ethnofilosofie, Adrian Sustea demonstreaza, cu argumentele oferite de filosofia greaca si de folclorul romanesc, ca numarul constituie paradigma creatiei.
Atat cosmogonia, cit si antropogonia au ca fundament tetrada, esenta numarului 4. Omul si Universul sint alcatuite pe formula tetradei, care presupune imbinarea celor patru elemente, a celor "patru stihii": pamint, apa, aer, foc, intr-un tot unitar.
Omul deplin are constiinta totalitatii numai intelegind raportul dintre microcosmos si macrocosmos.
Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei descifreaza cele mai subtile calcule pe care le savirseste Demiurgul incercind sa zideasca Lumea.
   
,,Traditia spune ca un cvaternio al elementelor desavarseste Lumea si trupul uman. Organizarea Lumii pe formula fluxiunii cvadripartite, homo quadratus si numarul care intruchipeaza oportunitatea creatiei sint citeva teme fundamentale ale ethnofilosofiei. Ideea ca forma circularis reprezinta natura caelestis, firmamentul instelat si, deopotriva, un mundus archetypus, in vreme ce figura quadrata tinde sa infatiseze lumea sensibila si, cu precadere, mikrokosmos-ul uman sugereaza legatura dintre cosmogonie si arithmogonie. Intre makrokosmos si mikrokosmos exista o analogie perfecta, intemeiata pe corespondente numerice." (Adrian Sustea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei
Cartea Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei - Adrian Sustea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Conexiuni cu "Vrajitorul" - Dumitru Hancu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Dumitru Hancu
18,64 lei
Niste raspunsuri - Mihaela Radulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Mihaela Radulescu
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri