Kasa Poporului

Kasa Poporului - Mitos Micleusanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKasa Poporului
Comanda acum "Kasa Poporului - Mitos Micleusanu" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:

In Kasa Poporului , Mitos Micleusanu, un autor deja impus prin romanele precedente, vine cu o viziune iesita din comun asupra unui trecut recent alienant. Romanul Kasa Poporului este un manifest anti-totalitarist, care porneste de la imaginea schizoida a spatiului romanesc, din perspectiva angoaselor paranoide ce b?ntuie inca subconstientul nostru colectiv. Incepind cu "experimentul de reeducare" de la Pitesti, romanul este el insusi un experiment, fiind conceput ca o scriere alienata, paroxistica, ce dezvaluie  patologiile sistemului dictatorial. Ceea ce transpare, pagina dupa pagina, este o schizofrenie a textului care sfideaza rezistenta cititorului fata de morbid, absurd si grotesc, iar umorul negru este contrapunctul ce se strecoara in momentele cele mai dure ale unui text care urmareste "reevaluarea conceptuala" a scenei pe care s-au desfasurat ororile regimului si dezumanizarea sistematica. O scena supraetajata, pe care convietuiesc victimele si calaii, imparatii si bufonii.

"Un roman halucinant, experimental, inclasabil, bintuit de demonii reeducarii si totalitarismului. Nimic realist, nimic moralizator. Un jazz estetizant macabru, pe claviatura larga a ororii. Ecouri rasucite si complicate intr-o Kasa a Poporului ce se deschide ca o cutie a Pandorei. Un puzzle de scene dure, tandre, scirboase, fascinante, jucause, apocaliptice. Total contraindicat celor slabi de inima!" (Dan Lungu)

Premiul literar Euridice, 2008!



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kasa Poporului
Cartea Kasa Poporului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kasa Poporului - Mitos Micleusanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Levantul - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
26,10 lei
O femeie pentru Apocalips - Vintila Horia Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Vintila Horia
30,87 lei
FEM - Magda Carneci Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Magda Carneci
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana