Kali

Kali - Nivedita
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKali
Comanda acum "Kali - Nivedita" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
"India nu poate acum sa ofere femei extraordinare, trebuie sa le imprumute de la alte natiuni. Educatia ta, sinceritatea, puritatea, iubirea imensa, hotararea si, mai presus de toate, sangele tau celtic te fac exact femeia potrivita." Sunt cuvintele marelui yoghin Vivekananda care a chemat-o pe Margaret Elisabeth Noble sa-i fie alaturi la construirea unei natiuni. Era la sfarsitul secolului al XIX-lea, pe vremea dominatiei engleze, cand indienii indurau opresiunea politica si mari nedreptati sociale.
Irlandeza evlavioasa, cu studii stralucite in universitatile britanice, isi gasise in spiritualitatea hindusa raspunsuri pentru intrebarile sale ardente. Era deja discipola lui Vivekananda si fiica intru lumina a Saradei Devi, sotia lui Ramakrishna.
Primeste initierea in brachmacharya, abstinenta spirituala, si numele Nivedita - Cea devotata lui Dumnezeu. Se muta in India, munceste neobosita pentru sustinerea actiunilor de eliberare nationala si pentru cultivarea paturilor sarace. Activeaza politic, deschide scoli, scrie si publica mai multe carti menite sa arate Occidentului fata miraculoasa a unei culturi stravechi.
Dar paginile acestea sunt mai mult decat un text cultural. Sunt respiratia unei inimi care si-a deschis larg bratele, pentru a imbratisa sacrul dincolo de diferente. Sunt o declaratie de iubire navalnica, rascolitoare catre Marea Mama. Cea pe care numai adevaratele fiice si adevaratii fii o recunosc in Kali, unul din marile fluvii prin care Dumnezeu alege sa curga in lume.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kali
Cartea Kali in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kali - Nivedita" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Horoscopul romanesc vechi 2009 - Lemi Gemil Mecari Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Lemi Gemil Mecari
23,75 lei
Karma si Reincarnarea - Hiroshi Motoyama Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Hiroshi Motoyama
20,43 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric