Jurnal de scriitor

Jurnal de scriitor - F. M. Dostoievski
Pret: 71,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal de scriitor
  • Autor: F. M. Dostoievski
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasici Universali
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-46-0978-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 1296
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Jurnal de scriitor - F. M. Dostoievski" de pe libraria ishop la pretul de 71,25 lei
Descriere carte:
"Jurnal de scriitor nu este numai jurnal intim ori autobiografic, opera memorialistica ori roman autobiografic. Nu e nici antijurnal sau pseudojurnal. Este, pur si simplu, jurnalism de o factura care topeste distinctiile dintre persoana intii a diaristului, care se vorbeste pe sine pentru sine, persoana autorului de jurnal al plamadirii unor romane, jurnalul retinind crimpeie de experienta creatoare, si persoana a treia a naratorului, careia i se datoreaza povestea in forma elaborata deja, naratiunea definitiva. Trebuie sa fii Dostoievski pentru ca sa impaci, dialogic, specii altminteri incompatibile, punindu-le sub autoritatea capricioasa a mono-jurnalului despre sine si despre altii, dar mai cu seama despre sine ca instanta morala, nesigura de adevarul ei." (Sorina Balanescu)

"In fiece numar de gazeta intilniti relatari despre intimplari dintre cele mai ciudate. Pentru scriitorii nostri aceste intimplari sint fantastice, iar Domniile Lor nici nu le vor lua in seama, in timp ce ele sint realitatea insasi, fiindca sint intimplari aievea. Cine sa le observe, sa le desluseasca si sa le inregistreze? Intimplarile se consuma clipa de clipa, zi de zi, si nu constituie exceptii. Toata realitatea trece pe sub nasul nostru." (F.M. Dostoievski)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal de scriitor
Cartea Jurnal de scriitor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal de scriitor - F. M. Dostoievski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pana la Ierusalim si inapoi - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Saul Bellow
25,60 lei
Caiete I. 1957-1965 - Cioran Emil Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Cioran Emil
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale