Istoria secreta a inchizitiei

Istoria secreta a inchizitiei - Natale Benazzi, Matteo D'amico
Pret: 27,36 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria secreta a inchizitiei
Comanda acum "Istoria secreta a inchizitiei - Natale Benazzi, Matteo D'amico" de pe libraria ishop la pretul de 27,36 lei
Descriere carte:
Din Peru pana in Renania, din Algrave pana in Boemia, de la mijlocul secolului al XIII-lea la inceputul secolului al XIX-lea, Biserica Catolica a intretinut tribunale a caror unica sarcina era judecarea devierilor religioase si a tuturor celor ce se indepartau de o credinta a carei pazitoare se conasidera institutia ecleziastica. Aceste organisme sunt cunoscute sub numele de Inchizitie.

A vorbi despre Inchizitie, inseamna sa-ti imaginezi scene populate cu oameni in negru, agitand crucifixe deasupra unui rug, si calai "indreptand" articulatiile victimelor lor. Catarii au constituit, in secolul al XIII-lea, pretextul Inchizitiei, care s-a grabit sa-si exercite talentele impotriva tuturor ereziilor: ale evreilor, protestantilor si vrajitorilor, precum si ale celor mai luminate spirite ale stiintei.

Autorii lucrarii se opresc asupra marilor momente si a marilor procese care au jalonat istoria Sfantului Oficiu, prezentandu-ne mecanismele mai mult sau mai putin cunoscute ale aparatului comandat de Torquemada.

Pagina dupa pagina, aflam cum, timp de aproape sapte secole, aceasta masina de normalizare sociala a functionat cu sustinerea puterii politice, producand propria legenda, datorita unei arte de punere in scena care ne uimeste si astazi. Istoria secreta a Inchizitiei constituie o remarcabila carte de istorie a mentalitatilor despre una dintre paginile cele mai negre ale crestinismului.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria secreta a inchizitiei
Cartea Istoria secreta a inchizitiei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria secreta a inchizitiei - Natale Benazzi, Matteo D'amico" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Primul imparat al Chinei - Jonathan Clements Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jonathan Clements
33,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie