Istoria erotismului

Istoria erotismului - Georges Bataille
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria erotismului
Comanda acum "Istoria erotismului - Georges Bataille" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Am cunoscut erotismul aflat in marginea istoriei, dar daca istoria, pana la urma, s-ar incheia, si chiar si-ar atinge implinirea, erotismul nu s-ar mai situa in marginea istoriei . Ar inceta, prin urmare, sa mai reprezinte un adevar minor, a carui importanta se vede, azi, promovata, asa cum fusese inca de mult, de evenimentele constitutive ale istoriei. Ar putea iesi in plina lumina si aparea clar in constiinta.
[?]
Cand este vorba despre viata erotica, cei mai multi dintre noi se multumesc cu conceptiile cele mai vulgare. Aparenta ei de murdarie e o capcana in care rareori ni se intampla sa nu cadem. Devine un motiv de dispret impacat. Sau neaga aceasta infioratoare aparenta si de la dispret trec la platitudine: nu exista nimic murdar in natura , afirma ei. Facem, oricum, totul ca sa punem vidul gandirii in locul acestor momente in care, totusi, ni se paruse ca se deschid cerurile.
In cartea de fata am vrut sa ordonez o gandire pe masura acestor momente - la distanta de conceptele stiintei (care ar lega de obiectul lor un mod de a fi incompatibil cu el), si totusi riguroasa, impinsa pana la extrema rigorii, asa cum cere coerenta unui sistem de gandire care epuizeaza totalitatea posibilului.
Reflectia umana nu poate fi despartita cu indiferenta de un obiect care-o priveste in cel mai inalt grad, avem nevoie de o gandire care sa nu bata in retragere dinaintea ororii, de o constiinta de sine, in sfarsit, care sa nu se sustraga in clipa explorarii pana la capat a posibilitatii.
[?]
De-a lungul intregii mele carti, voi urma un principiu de inceput. Nu voi privi faptul sexual decat in cadrul unei totalitati concrete si solidare, in care lumea erotica si cea intelectuala se completeaza si se situeaza pe un plan de egalitate.
[?] Intentia mea, aceea de a vorbi despre erotism, nu poate fi izolata de reflectarea universului in spirit, dupa cum nici aceasta nu poate fi izolata de erotism: dar acest fapt presupune, in primul rand, ca reflectia, gandirea sa fie, in aceste conditii, pe masura obiectului ei, si nu obiectul meu, erotismul, pe masura gandirii traditionale, care s-a aflat la baza dispretului fata de acest obiect.

Georges Bataille

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria erotismului
Cartea Istoria erotismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria erotismului - Georges Bataille" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fantasmele erotice ale barbatilor - Nancy Friday Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Nancy Friday
46,55 lei
Macelarul - Alina Reyes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Alina Reyes
0,00 lei
Harti Pentru Iubiri Ratacite - Aslam Nadeem Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Aslam Nadeem
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura eroticaCarti recomandate din categoria Literatura erotica