Ireversibilul si nostalgia

Ireversibilul si nostalgia - Vladimir Jankelevitch
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIreversibilul si nostalgia
Comanda acum "Ireversibilul si nostalgia - Vladimir Jankelevitch" de pe libraria ishop la pretul de 21,85 lei
Descriere carte:
Ce este nostalgia daca nu o melancolie omeneasca pe care o face posibila constiinta a ceva diferit, a unui altundeva, a unui contrast intre trecut si prezent? Aceasta nostalgie nu este provocata in mod esential de ireversibilitatea timpului, de imposibilitatea intoarcerii in timp? Din neputinta noastra in fata acestei imposibilitati decurg amaraciunea nostalgiei si absurditatea himerelor intineririi.
Nostalgia nu este dorul de intoarcere: poti reveni oricand la punctul de plecare, la locul natal, este insa cu neputinta sa redevii cel care erai in momentul plecarii. Opunandu-se ireductibil "retrogradarii", timpul deschide libertatii noastre o cariera infinita. Omul poate sa se deschida ideii de viitor si sa confirme ceea ce timpul afirma.
Folosindu-se de exemple din viata cotidiana ca si din opere poetice, filosofice sau muzicale, Vladimir Jankelevitch argumenteaza ca ireversibilitatea admite un singur leac: consimtirea voioasa a omului la ce va sa vina, la viitor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ireversibilul si nostalgia
Cartea Ireversibilul si nostalgia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ireversibilul si nostalgia - Vladimir Jankelevitch" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Religia Doar In Limitele Ratiunii - Immanuel Kant Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Immanuel Kant
31,41 lei
Maestri si discipoli - George Steiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
George Steiner
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie