Ion Petrovici

Ion Petrovici - Ionel Necula
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIon Petrovici
Comanda acum "Ion Petrovici - Ionel Necula" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Celebrul, iubitul si controversatul profesor de filozofie Ion "Petrovici a avut o viata fracturata. Intr-o vreme, a urcat pana pe Everestul performantei si al recunoasterii publice, de unde, atunci cand istoria s-a virusat de o ideologie apocaliptica, s-a prabusit direct in groapa Marianelor - bantuita de tot felul de silnicii si nesabuinte. Multa vreme s-a amagit cu intelesul mangaietor al filosofiei (De consolation philosophie), asa cum i-l harazise cei vechi, dar s-a si infiorat de mizeriile ei, atunci cand a vazut-o decazuta in conditia de surogat ideologic. Oare trebuia, dupa ce-a privit lumea prin spartura pesterii lui Platon, s-o pandeasca si din spatele gratiilor si-a zavoarelor trase? Vremurile noi, rascolnice, l-au gasit total nepregatit. Glasul sau, obisnuit sa peroreze in aule universitare, in Camera, in Academie, in cadrul unor fastuase reuniuni internationale a fost, pentru multe decenii, obligat la tacere. [...] Paginile memorialistice reproduse de noi in aceasta carte reprezinta doar o diviziune (cap. VIII) dintr-o lucrare mai elaborata si necunoscuta. Nu stim unde se gasesc restul paginilor, dar nadajduim ca detinatorul lor sa gaseasca o formula de punere in circulatie publica a intregului material pentru a putea reconstitui o perioada importanta din viata sa si, implicit, din istoria acestei tari. Dupa cate putem estima, perioada circumscrisa de aceste amintiri subantinde anii cei mai grei din istoria mai recenta a tarii noastre."?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ion Petrovici
Cartea Ion Petrovici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ion Petrovici - Ionel Necula" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Primejdia marturisirii. Convorbirile de la Rohia - N. Steinhardt, Ioan Pintea Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
N. Steinhardt, Ioan Pintea
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica