Inventarul iernilor

Inventarul iernilor - Petru Maier Bianu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInventarul iernilor
Comanda acum "Inventarul iernilor - Petru Maier Bianu" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
In cautarea unei autobiografii pierdute, autorul rememoreaza cea mai sensibila, falsificata si ocultata perioada a istoriei recente: anii '50-'90.
S-a spus despre Inventarul iernilor ca este primul roman romanesc de factura celiniana, insa fara cinismul si minia autorului francez. Dar el reprezinta mult mai mult decit atit. Este un document de o valoare inestimabila al unei epoci care isi da, cu greutate, obstescul sfirsit, este un film realizat de maestrul Petru Maier Bianu si turnat intre copertele unei ?carti salvatoare, care scoate din uitare timpul pierdut si implineste o vocatie".

?Romanul adevarat si deosebit de original al lui Petru Maier Bianu este greu de definit sau de incadrat intr-o singura directie a literaturii romane sau universale. El este si roman textualist, si proza optzecista, si opera de realism fantastic sau magic, si roman cinematografic imaginar. Este si autobiografie, si memorialistica, adica Petru Maier Bianu in totalitate. Si, inainte de toate, este o carte despre viata si fericire, despre dramele si tragediile mizerabilei, sfisietoarei epoci." (Albert Kovacs)

? Inventarul iernilor este o fabuloasa uzina de anticorpi ai rezistentei eroului, memoria fiind atuul magic al autorului ce se izbaveste de sinele aceluia, mai precis de fronda inoperanta a individului lansat intr-o lupta inegala cu un sistem social-politic perfectionat si diabolic." (Geo Vasile)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inventarul iernilor
Cartea Inventarul iernilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inventarul iernilor - Petru Maier Bianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Luminita, mon amour - Cezar Paul-Badescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cezar Paul-Badescu
20,85 lei
Viata lui Kostas Venetis - Octavian Soviany Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Octavian Soviany
37,95 lei
Conversatii cu o moarta - Anton Holban Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Anton Holban
21,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana