Invataminte din razboiul in curs

Invataminte din razboiul in curs - Radu R. Rosetti
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInvataminte din razboiul in curs
  • Autor: Radu R. Rosetti
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istorie si Politica
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-669-030-X
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Invataminte din razboiul in curs - Radu R. Rosetti" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
General Radu R. Rosetti : "Care sunt mijloacele prin care statele mici ar putea sa-si apere fiintarea? Pana la transformarea Europei in Statele Unite ale Europei, ceea ce ar constitui solutia ideala si finala, nu se pot intrevedea decat doua solutiuni temporare si mai putin satisfacatoare, dar destul de eficace, anume: formarea unor confederatiuni de state mici sau alianta cu un stat mare. Criza ce a precedat razboiul actual si acest razboi a aratat ineficacitatea solutiunii celei dintai. Rand pe rand Mica Intelegere, Gruparea Statelor Nordice, Intelegerea Balcanica s-au aratat ineficace si adversarilor vreunuia din statele din aceste grupari le-a fost cu putinta sa manevreze astfel incat statul in contra caruia s-au indreptat sa ramana fara sprijinul celorlalte (Cehoslovacia in toamna 1938 si primavara 1939, Polonia in toamna 1939, Romania in 1940). Ramane deci ca singura solutie pentru statele mici alaturarea lor de un stat mare sau un grup de state mari, insa in anumite conditiuni. (Sedinta intima a Academiei Romane din 18 octombrie 1940)"

Radu R. Rosetti (2 martie 1877, Caiuti, jud. Bacau? 2 iunie 1949, inchisoarea Vacaresti, Bucuresti), general de brigada (1924) cu o stralucita cariera militara de 27 de ani pe timp de pace si de razboi, atat pe linie de comanda, cat si de stat major; atasat militar la Londra (1919?1920). Exeget de exceptie al istoriei si al artei militare romanesti, cu un numar impresionant de studii si lucrari de specialitate. Membru corespondent (1927) si titular al Academiei Romane, Sectia istorie (1934). Presedinte al Consiliului de conducere al Muzeului Militar National (1924?1931). Conservator al Colectiilor Bibliotecii Academiei Romane (1935?1945). Ministru al Invatamantului, Culturii Nationale si Cultelor (27 ianuarie?29 octombrie 1941). Decorat cu cel mai inalt ordin militar romanesc Mihai Viteazul, clasa a III-a, pentru eroism in batalia de la Marasesti (august 1917) si cu Legiunea de onoare (Franta), Distinguished Service (Marea Britanie) si Coroana Italiei (1919).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Invataminte din razboiul in curs
Cartea Invataminte din razboiul in curs in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Invataminte din razboiul in curs - Radu R. Rosetti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mecanisme represive in Romania 1945-1949. Dictionar biografic D-G - Octavia Roske (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Octavia Roske (coordonator)
21,75 lei
Procesul civilizarii (2 vol.) - Norbert Elias Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Norbert Elias
34,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie