Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie

Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie - Luc Ferry
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInvata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie
  • Autor: Luc Ferry
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Familia la Curtea Veche
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-669-459-2
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie - Luc Ferry" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
In Invata sa traiesti , Luc Ferry ne spune povestea filozofiei. Nu este vorba de o istorie exhaustiva a gandirii filozofice, ci de relatarea a cinci momente importante din evolutia acesteia, ilustrate prin explicarea marilor viziuni asupra lumii.

Scriitorul pare ca se adreseaza unui tanar cititor confruntat pentru prima data cu universul sistemelor filozofice care au marcat devenirea culturala a umanitatii. Ce este filozofia? La ce serveste ea? Aceste intrebari sunt insotite de prezentarea principalelor etape ale gandirii filozofice occidentale. Autorul deplange faptul ca filozofia a ajuns cu timpul o ?materie? de studiu, nemaifiind o scoala de intelepciune si o disciplina de viata, ca in Antichitate.

Pentru un neofit, probabil ca paginile cele mai interesante sunt cele consacrate antinomiei dintre filozofie si religie. Luc Ferry face efortul de a se apropia de un tanar discipol imaginar si pare preocupat de faptul de a fi inteles fara sa fie nevoit sa recurga la simplificari facile. Alaturi de el, filozofia isi pierde caracterul obscur si intimidant.

Pentru ca toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plangem, uitam si iertam. Pentru ca suntem singuri sau impreuna, pentru ca suntem parinti sau copii, pentru ca ne pasa de cine suntem, de cei din jur, si mai ales pentru ca fiecare  dintre noi are o familie pe care o iubeste si vrea sa o protejeze.

O colectie intima de sfaturi, probleme si solutii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevarat fericita.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie
Cartea Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie - Luc Ferry" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia Americana - Volumul I. Filosofia Americana Clasica - MARGA Andrei, Trad. MARGA Delia, JUCAN Marius, DUNAREANU Lucian, POPA Ecaterina, STANCIU Virgil, URSA Ovidiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
MARGA Andrei, Trad. MARGA Delia, JUCA...
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie