Intre Vatican si Kremlin

Intre Vatican si Kremlin - Cristian Vasile
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntre Vatican si Kremlin
  • Autor: Cristian Vasile
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istoria timpului prezent
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-8356-89-X
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 384
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Intre Vatican si Kremlin - Cristian Vasile" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Adrian CIOROIANU : Un fragment de istorie nationala tratat cu instrumentele istoricului daruit cu intuitie, precizie si spirit critic: este cazul autorului Cristian Vasile, istoric pe cat de tanar pe atat de experimentat in raport cu acest subiect dificil, plin de capcane si de tentatii spre alunecarea in polemici. Cu nerv dar si cu relaxarea cercetatorului de buna calitate, fara retorica si, mai ales, fara ambitia totdeauna pagubitoare de a transforma Istoria in tribunal, Cristian Vasile recompune tabloul unei institutii - Biserica Greco-Catolica - ce ne-a insotit, din umbra clandestinitatii, de-a lungul regimului comunist, fiind deseori tinta Securitatii si uneori subiect de manipulare politica, intr-un climat marcat inca de suspiciuni si prejudecati.O carte scrisa cu seriozitate, atentie si talent; o carte demna de subiectul sau, pe care-l deschide credibil si clar spre cititor.

CRISTIAN VASILE s-a nascut in 1976, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Istorie (1998) si Facultatea de Stiinte Politice (2002), Universitatea din Bucuresti. A fost profesor titular la o scoala generala si redactor responsabil al rubricii de istorie la revista 22. In prezent este cercetator in cadrul Institutului de Istorie "Nicolae Iorga", Programul Romania si Europa in secolul XX. A publicat peste 25 de studii, articole si recenzii in periodice din tara (Analele Sighet, Annuario, Arhivele totalitarismului, 22, Memoria, Revista istorica, Studia Politica) si strainatate (East European Quarterly, ?tudes balkaniques).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intre Vatican si Kremlin
Cartea Intre Vatican si Kremlin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intre Vatican si Kremlin - Cristian Vasile" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
La rasarit, spre Tartaria - Robert D. Kaplan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Robert D. Kaplan
15,68 lei
De la Cetatea lui Dumnezeu la Edictul din Nantes - Alexandru-Florin Platon, Laurentiu Radvan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Alexandru-Florin Platon, Laurentiu Ra...
33,16 lei
Nascut in URSS - Vasile Ernu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Vasile Ernu
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie