Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008

Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 - Paul Krugman
Pret: 56,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntoarcerea economiei declinului si criza din 2008
  • Autor: Paul Krugman
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Co-lectia de economie
  • Categoria: Globalizare
  • ISBN: 978-973-1931-05-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 14.5 x 20.5 cm - hardcover
Comanda acum "Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 - Paul Krugman" de pe libraria ishop la pretul de 56,00 lei
Descriere carte:


In aceasta carte, devenita deja o lucrare clasica a domeniului, Paul Krugman studiaza crizele economice care au maturat Asia si America Latina, aratand ca ele reprezentau un avertisment pentru noi toti: la fel ca bolile devenite rezistente la antibiotice, maladiile economice care au provocat Marea Criza isi faceau din nou aparitia.

In anii care au urmat, pe masura ce bursa de pe Wall Street inflorea si expertii in inginerii financiare realizau profituri uriase, crizele internationale ale anilor 1990 s-au estompat din memoria colectiva. Dar acum, economia declinului a ajuns in America.

In aceasta noua si substantial revizuita editie a intoarcerii economiei declinului, Krugman arata cum neputinta de a tine pasul, prin reglementare, cu un sistem financiar tot mai iesit de sub control a impins Statele Unite si restul lumii in cea mai grava criza financiara din anii 1930 incoace. De asemenea, el descrie si masurile care se impun pentru a limita amploarea crizei si a readuce pe linia de plutire o economie mondiala care aluneca intr-o recesiune profunda.

Cel mai recent dintre laureatii Premiului Nobel, un economist de succes, face o analogie a prezentului cu evenimentele care au provocat Marea Criza si arata ce e de facut pentru a evita catastrofa.

Majoritatea economistilor, in masura in care se gandesc macar la acest subiect, privesc Marea Criza din anii 1930 ca pe o tragedie gratuita, care n-ar fi fost deloc necesara. Daca Herbert Hoover n-ar fi incercat sa echilibreze bugetul in fata unei depresiuni economice; daca Rezerva Federala n-ar fi aparat etalonul-aur, in detrimentul economiei interne; daca autoritatile ar fi sustinut de urgenta cu lichiditati in bancile amenintate sa cada, calmand astfel panica instalata treptat in 1930-1931; atunci, crahul pietei bursiere din 1929 n-ar fi condus decat la o recesiune de gradina, cu nimic iesita din comun, curand data uitarii si, din moment ce economistii si responsabilii cu politica publica si-au invatat lectia [...] nimic care sa semene cu Marea Criza nu mai poate avea loc vreodata.
Paul Krugman, din Introducere



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008
Cartea Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 - Paul Krugman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mecanismele globalizarii - Joseph E. Stiglitz Urmatoarea carte recomandata din categoria Globalizare
Joseph E. Stiglitz
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GlobalizareCarti recomandate din categoria Globalizare