Indignati-va!

Indignati-va! - Stephane Hessel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIndignati-va!
Comanda acum "Indignati-va! - Stephane Hessel" de pe libraria ishop la pretul de 8,91 lei
Descriere carte:
Francez nascut in Germania, erou al Rezistentei, deportat la Buchenwald, condamnat la moarte prin spanzurare, membru al comisiei care a redactat Declaratia Universala a Drepturilor Omului, ambasador al Frantei la ONU, evreu propalestinian, Anti-Sarko, Batranul Indignat de 94 de ani continua sa uluiasca si sa-si contrarieze contemporanii. Stephane Hessel si-a transformat viata intr-un model de militantism politic.

E greu de spus daca succesul acestui manifest politic era predictibil. Un milion si jumatate de exemplare vandute in saptesprezece tari! E poate mai degraba succesul unui om, decat al textului sau, caci nu cred ca o alta "biografie", mai cuminte, ar fi nascut o asemenea reactie in constiintele cititorilor europeni.

Istoria textului incepe cu putin inainte de alegerile prezidentiale din mai 2007. Atunci, candidatul Nicolas Sarkozy facea o halta pe platoul montan des Glieres, loc cu mare incarcatura in memoria luptatorilor din al Doilea Razboi Mondial. Aici promite veteranilor Rezistentei ca, daca va fi ales presedinte, va reveni in fiecare an. Noul presedinte se va intoarce in glorie anul urmator, apoi din ce in ce mai discret. "Pelerinajul" din 2008 a avut parte de o mediatizare deosebita si a determinat ca in mai 2009, la initiativa Citoyens Resistants d'Hier et d'Aujourd'hui, sa se organizeze o mare manifestatie care sa reaminteasca francezilor valorile republicane ale solidaritatii si fraternitatii, ale convietuirii si justitiei sociale, valori continute in programul Consiliului National al Rezistentei, redactat in 15 martie 1944. Atunci, in 2009, Stephane Hessel a vorbit adunarii, iar discursul sau s-a constituit, mai tarziu, in bomba amorsata numita Indignati-va!

(extras din Cuvant inainte la volumul Indignati-va! de Stephane Hessel - Nemira, 2011)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Indignati-va!
Cartea Indignati-va! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Indignati-va! - Stephane Hessel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sa nu plecam toti odata - Stolojan, Sanda & Vlad Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Stolojan, Sanda & Vlad
23,40 lei
Primejdia marturisirii. Convorbirile de la Rohia - N. Steinhardt, Ioan Pintea Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
N. Steinhardt, Ioan Pintea
35,10 lei
DIN CATE ADEVARURI? - CONSTANTIN, Ilie Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
CONSTANTIN, Ilie
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica