Inaintand mascat

Inaintand mascat - Adrian Mihalache
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInaintand mascat
Comanda acum "Inaintand mascat - Adrian Mihalache" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
Autorul cartii de fata isi asuma sintagma din titlu: el inainteaza prin viata mascat, schimbandu-si mereu mastile.
O pune cand pe cea a omului de stiinta, cand pe cea a omului de litere, cand pe cea a omului de teatru. Un timp, s-a ingrijorat de incoerenta personajelor pe care le incarneaza, dar acum s-a impacat cu situatia. Multiplicitatea identitara i se pare, in fond, preferabila consecventei care impune limitarea. A strans intre aceste coperte unele dintre eseurile publicate in revistele Lettre Internationale, Idei in dialog, Secolul 21. Ele au fost, la vremea lor, pietricele albe, risipite de eroul din poveste prin padurea de sensuri, pentru a nu se rataci. Puse cap la cap, formeaza un drum sinuos, cu cotituri capricioase si, din cand in cand, cu deschideri panoramice. Cititorul nu este indemnat sa urmeze acelasi drum, ci sa construiasca el insusi noi carari, pornind de la fiecare capitol, vazut ca o posibila bifurcatie.

Abuzata, tradata, venerata, deformata, ratiunea se vede astazi neglijata, randuita in muzeul conceptelor, pentru a fi vizitata, din cand in cand, de elevii veniti cu scoala.

A fi rational inseamna, de la Descartes incoace, sa actionezi astfel incat satisfactia sa fie maxima, sau disconfortul minim. Pentru aceasta, trebuie sa exprimi ceea ce stii, nu ceea ce simti sau crezi.

Esti mai inspirat atunci cand iti urmezi, capricios, fanteziile, decat atunci cand, consecvent, iti slujesti interesele.

Ratiunea este provocata sa elaboreze un discurs care sa faca dezastrul inteligibil, ceea ce inseamna ori evitabil, ori acceptabil.

Pentru a te adapta, esti nevoit sa gandesti, ceea ce inseamna sa te schimbi.

Informatia si cunoasterea nu pot fi pastrate inactive, pentru a fi folosite candva, la nevoie, in viitor. Daca ele nu circula, se invechesc si se altereaza, ca alimentele.

Adrian N. Mihalache

De acelasi autor:

Bazele teoretice ale fiabilitatii . Editura Academiei, Bucuresti, 1983.

Reliability Fundamentals . Elsevier Editions, Amsterdam, Tokyo, New York, 1989.

Riscul declinului . Editura Didactica si Pedagogica, Colectia Akademos , Bucuresti, 1994.

Cand calculatoarele gresesc... , Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995.

Navi-gand-ind. Introducere in cibercultura . Editura Economica, seria Societatea informationala, Bucuresti, 2002.

Demonul diminetii . Exercitii pentru computer solo. Editura Vinea, Bucuresti, 2003.

Verva Thaliei . Eseuri teatrale. Editura Fundatiei Culturale Ideea Europeana, Bucuresti, 2004. Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

Adrian Mihalache a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, a sustinut teza de doctorat in teoria fiabilitatii si este profesor in catedra ?Tehnologie Electronica si Fiabilitate? a Universitatii ?Politehnica? din Bucuresti.
Este cunoscut in cercurile stiintifice din tara si din strainatate prin numeroase contributii la modelarea fiabilitatii sistemelor, inferenta bayesiana, teoria reinnoirii, predictia fiabilitatii programelor de calcul, asigurarea calitatii totale a proceselor si proiectelor. Este autorul unor lucrari ca: Bazele teoretice ale fiabilitatii , Editura Academiei, 1983; Reliability Fundamentals , Elsevier Editions, 1989; Cand calculatoarele gresesc... (Fiabilitatea software), EDP, 1995.
A publicat numeroase eseuri in reviste ca: Noesis , Dilema , Secolul 20 , Contemporanul-Ideea Europeana , Lettre Internationale , Creanga de Aur , Arc , Plural , Scena , Teatrul azi etc. O parte dintre ele au fost reunite in volumul: Riscul declinului , EDP, colectia Akademos, 1994.
In paralel cu activitatile sale stiintifice si culturale, A.M. este autor si critic de teatru. A publicat volumul de eseuri pe teme teatrale Verva Thaliei , Editura Fundatiei Ideea Europeana, 2004, distins cu premiul Asociatiei Scriitorilor, filiala Bucuresti.
In anul universitar 1999-2000, Adrian Mihalache a fost bursier Fulbright la Western Michigan University, Mi, SUA, unde a initiat un proiect de cercetare despre calitatea informatiei si diversitatea culturala din ciberspatiu. Tema a fost dezvoltata, ca o abordare antropologica a ciberculturii, in cartile: Navi-gand-ind. Introducere in cibercultura , Editura Economica, colectia ?Societatea informationala?, 2002; Demonul diminetii. Exercitii la computer solo , Editura Vinea, 2003.
Adrian Mihalache este membru al Uniunii Scriitorilor si al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inaintand mascat
Cartea Inaintand mascat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inaintand mascat - Adrian Mihalache" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alexandria si scolile ei - Charles Kingsley Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Charles Kingsley
7,22 lei
Nopti Cu Ploi Si Stele - Maeve Binchy Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Maeve Binchy
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica