In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2

In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2 - Dumitru Constantin Dulcan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIn cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2
Comanda acum "In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2 - Dumitru Constantin Dulcan" de pe libraria ishop la pretul de 57,00 lei
Descriere carte:
Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si eseistica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei Stiintei. Cartea sa Inteligenta materiei , un best seller cautat si astazi, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie ,,Vasile Conta" al Academiei Romane (1992). Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si intemationale, autor de brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate.

Vol.1: Intalnirea cu destinul
Cartea In cautarea sensului pierdut reflecta, cu talent si caldura, imaginea satului sau de odinioara, cu morala sa robusta, cu inteligentele sale neprelucrate, dar reale, cu bogatia traditiilor si cutumelor, cu visele si sperantele oamenilor. Copilaria, adolescenta, plecarea de acasa, studentia, perioadele de formare, calatoriile, oamenii pe care i-a intalnit, pretuit si iubit - sunt tot atatea prilejuri pentru amintire si gand. Si, peste toate, parfum de respect, prietenie, dragoste, bucurie si speranta.

Vol.2: Creierul si noua spiritualitate
Aceasta carte va soca. Pentru ca tot ce nu cunoastem, evident, ne socheaza pe noi oamenii care ne lasam socati chiar si de ceea ce stim. Poate ca omului li place sa se uimeasca, poate de aceea il socheaza si culmea ajunsa astazi de Stiinta si Cunoastere. L-a socat, nu-i vorba, si Stiinta Veche, cum il socheaza si Stiinta Nona, dar si Filosofia Stiintei sau Metafizica. Il socheaza Universul Mare, il socheaza si Universul cel mic, din el. Il socheaza iubirea, il socheaza ura, il socheaza tacerea, il socheaza comunicarea, intr-atat meat mereu se incurca in ea, chiar si acum, in era comunicarii, deviind-o si colorand-o urat. A-ti pune intrebari nu-nseamna a si raspunde la toate, dar reprezinta atat de mult in Cunoasterea ce-si muta in fiecare clipa orizontul. Pe om s-a socat cand nu putea pune intrebari, il socheaza si acum cand poate. Aceasta carte este o carte despre intrebari si speranta. Speranta este, cu adevarat, un imprumut dar numai un imprumut facut fericirii. Or, nu acesta este sensul? Stela-Maria Ivanes

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2
Cartea In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "In cautarea sensului pierdut. Vol. 1+2 - Dumitru Constantin Dulcan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mananca, roaga-te, iubeste - Elizabeth Gilbert Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Elizabeth Gilbert
28,80 lei
Arta de a fi femeie - Svetlana Sauciuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Svetlana Sauciuc
31,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica