Imanenta literaturii

Imanenta literaturii - Eugen Negrici
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roImanenta literaturii
Comanda acum "Imanenta literaturii - Eugen Negrici" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Studiul profesorului Eugen Negrici este esential in descifrarea originii literaturii romane, ascunsa in textele vechi, de la cronici pina la registre de cheltuieli si foi de zestre, dar si in aflarea unor chei secrete de lectura si interpretare a unor scrieri aparent fara valoare literara, de la scrisori, la anunturi de  mica publicitate. Cu acribie si fara prejudecati, cercetatorul a reusit sa demonstreze - cu mai bine de un sfert de veac in urma - ca granitele dintre istorie, istoria literara si istoria literaturii sint atit de fragile si de permisive, incit pot fi trecute chiar in momentul in care scrii o simpla vedere din vacanta, o scrisoare de dragoste sau un curriculum vitae , deoarece scrisul insusi poate naste oricind literatura. Imanenta literaturii este un studiu care a facut epoca si este cu atit mai actual acum, in noua era de inflorire a stilului epistolar - electronic - si a celor mai subtile mijloace de comunicare in masa. O lectura competenta, chiar si a unui text banal, poate oferi cele mai neasteptate surprize.
?Tentativa de a subordona diversitatile logicii unui model comprehensiv e prin sine insasi productiva. Si chiar de n-ar fi asa, marturisesc ca prefer un critic de tipul lui Eugen Negrici, care nu se limiteaza sa descrie si sa pronunte judecati, ci incearca sa-si expliciteze sistemul de lectura si sa-l legitimeze in functie de stadiul actual al cercetarii, unui critic care ne aserveste doar gustului, eventual umorilor lui." (Paul Cornea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Imanenta literaturii
Cartea Imanenta literaturii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Imanenta literaturii - Eugen Negrici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Paul Celan. Dimensiunea romaneasca - Petre Solomon Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Petre Solomon
23,65 lei
Istoria literaturii romane. Compendiu - George Calinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
George Calinescu
5,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara