Iertati-ma ca nu sunt japonez

Iertati-ma ca nu sunt japonez - George Moise
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIertati-ma ca nu sunt japonez
  • Autor: George Moise
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-606-588-116-7
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 248
  • Format carte: 13 ? 20 cm
Comanda acum "Iertati-ma ca nu sunt japonez - George Moise" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Iertati-ma ca nu sunt japonez nu este un jurnal de calatorie, ci mai degraba povestea unui fost calator, care isi gaseste in cele din urma tarmul. Este povestea unei Japonii vazute prin ochii unui om care incearca sa se adapteze si sa-si creeze un spatiu pe care sa-l poata numi ?acasa?.

?Daca as fi un personaj, care e de fapt povestea mea? E spectaculoasa? Nu. E povestea simpla a unui om care incearca sa citeasca ziarul. Si, timp de un an, invata semne si cuvinte. Il despart o mie de semne nestiute de ziua in care va deschide un ziar si il va citi. Atata tot. Nu e un erou.?

Dupa cum ironic se autodescrie, CV-ul lui arata ca ?faianta baii unuia care a facut clisma cu guase?, un amestec bizar de cautari si rataciri, esecuri, experiente si scurte regasiri. Nascut pe 19 octombrie 1974 in Bucuresti, desi se simte un intrus in lumea cifrelor, George Moise urmeaza totusi sectia de matematica-fizica a Liceului Mihai Viteazul si apoi cursurile Facultatii de Fizica a Universitatii Bucuresti. Renunta dupa nici un an pentru a studia actoria la Universitatea Hyperion, de unde se retrage iar, picand apoi, de patru ori consecutiv, exa­menul de admitere la sectia de actorie a UNATC.

Lucreaza o vreme in presa, la revistele Liceenii si Cutezatorii. Colaborarea cu obscura revista de cultura Revansa ii deschide gustul pentru proza scurta. Cocheteaza si cu radioul, mai intai ca publicist-comentator la Radio Romania Tineret, apoi ca ­scenarist la Redactia Teatru si Divertisment.

Absolva pe rand Scoala Superioara de Jurnalistica, apoi sectia de scenaristica a Facultatii de Film a UNATC. Obtine Premiul Criticii si Premiul Publicului la Festivalul Studentesc CINEMAIUBIT pentru O zi din viata lui Vasile Marinus, respectiv Ciocolata.

Dupa trei ani de ?detentie? in publicitate, isi da demisia si se imbarca pe un vas de croaziera ca fotograf, experienta care avea sa-i schimbe, radical, existenta. In 2008 se muta in Japonia unde are diverse joburi ca muncitor la o fabrica de legume, profesor de limba engleza, sofer, traducator, bucatar, fotograf.

Iertati-ma ca nu sunt japonez este debutul sau literar oarecum tarziu, povestea adaptarii (sau a inadaptarii) in Japonia, suma experientelor primului an intr-o cultura total diferita sau un alt amestec bizar de cautari si rataciri, esecuri si scurte regasiri.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iertati-ma ca nu sunt japonez
Cartea Iertati-ma ca nu sunt japonez in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iertati-ma ca nu sunt japonez - George Moise" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Confesiunile unui cafegiu - Gheorghe Florescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Gheorghe Florescu
44,10 lei
Jurnal de calatorie in China - Mlescu Nicolae Spataru Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Mlescu Nicolae Spataru
3,33 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale