Idele lui martie

Idele lui martie - Thornton Wilder
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIdele lui martie
Comanda acum "Idele lui martie - Thornton Wilder" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
"Daca privim opera lui Wilder ca pe o incercare deliberata de a constitui un umanism..., atunci Idele lui martie devine opera-laborator a lui Wilder, opera in care el priveste mecanismul acestui umanism, modul in care se constituie... Wilder ia sentimente vechi, le purifica si le ordoneaza din nou; construieste o cladire adecvata din elementele traditiilor umaniste si ale mostenirii culturale, elimina, dar nu adauga...
Pozitia sa este foarte bine ?utilata?, dar defensiva. Pe pozitiile sale se poate rezista multa vreme." (Virgil Nemoianu)
Maiestria scriitoriceasca a lui Thornton Wilder, placerea lui de a-si turna materialul in forma de roman si spiritul sau contemplativ fata de om reprezinta garantii ale faptului ca opera sa detine o nota aparte. Acest roman este extrem de interesant si, in egala masura, se constituie intr-un veritabil tur de forta din punctul de vedere al tehnicii de realizare. (Yale Review)
Wilder si-a inzestrat personajul cu o caldura pe care Caesar n-a avut-o in nici una dintre operele lui Shakespeare sau in orice alte carti studiate in scoala. (The Atlantic)
Lui Wilder ii place sa rumege motivatiile si reactiile fiintelor umane. El strabate Roma antica in acelasi fel in care paseste in viata actuala - observind, savurind, visind... o caracterizare patrunzatoare, plina de substanta, stralucitoare a nelinistitei minti a lui Caesar. (New York Times)

Thornton Niven Wilder (1897?1975), unul din marii clasici ai literaturii americane de secol XX, s-a nascut la Madison, in Wisconsin, intr-o familie care a dat multe nume valoroase continentului de peste ocean: tatal sau, Amos Parker Wilder, a fost editor, proprietar de ziar si consul al Statelor Unite la Hong Kong; fratele scriitorului, Amos Niven, si cele trei surori - Charlotte, Isabel si Janet - s-au remarcat ca universitari in domenii diverse si literati. Nici Thornton Niven nu avea sa ramina mai prejos. Studiile si le-a urmat la Oberlin College, in Ohio, apoi la Yale si Princeton, devenind mai tirziu profesor de literatura si creative writing. Deopotriva romancier si dramaturg de succes, avea sa fie unanim recunoscut ca una din personalitatile de marca ale literelor americane, fiindu-i decernat de trei ori premiul Pulitzer, pentru romanul The Bridge of San Luis Rey ( Puntea Sfintului Ludovic ) in 1927 si piesele Our Town (Orasul nostru) in 1938 si The Skin of Our Teeth ( Prin urechile acului ) in 1943. O alta piesa celebra The Merchant of Yonkers (1939), pe care autorul a reluat-o mai tirziu sub titlul The Matchmaker , a constituit baza nu mai putin faimosului muzic-hall Hello, Dolly.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Idele lui martie
Cartea Idele lui martie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Idele lui martie - Thornton Wilder" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Doamna cea tacuta - Catherine Cookson Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Catherine Cookson
32,10 lei
Tara zapezilor - Karl Kauszelnicki Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Karl Kauszelnicki
0,00 lei
Uriasul Hulk - Peter David Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Peter David
11,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala