Hristos, pamantul celor vii

Hristos, pamantul celor vii - Oliver Clement
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roHristos, pamantul celor vii
  • Autor: Oliver Clement
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Stiinta, Spiritualitate, Societate
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-669-996-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 13 ? 20 cm
Comanda acum "Hristos, pamantul celor vii - Oliver Clement" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Invierea lui Hristos cu trupul, piatra de poticnire in toate timpurile, constituie totusi fundamentul revelatiei evanghelice. O veritabila intelegere a credintei este, azi mai mult ca oricand, necesara, caci ?materialismul dogmatic, erotismul spasmodic, cautarea unei nirvana impersonale nu au alta cauza decat ezitarea crestinilor contemporani de a proclama si incerca sa traiasca invierea trupului?. Adevarata traditie biblica si patristica este invierea comunicata, este invierea noastra in Cel Inviat.

In asteptarea lumii noi, complet ?schimbate la fata?, lumea Parusiei, ?revolutia tehnica ar putea constitui foarte bine un al doilea Vechi Testament nu al primei, ci al celei de-a doua veniri. Ea unifica planeta tot asa cum Imperiul Roman unificase, in vremea Intruparii, lumea mediteraneeana?. Ea descalifica vechile culte si, totodata, il face pe individ mai constient de exigenta dreptatii. Exista evolutii indispensabile carora crestinii trebuie sa li se asocieze. Dar dincolo de ele si prin ele se contureaza, urgenta, problema sensului lor si a modului in care trebuie sa adere crestinii la ele. 
 
Olivier Clement (1921-2009) este un scriitor, poet si teolog francez. Ateu in tinerete, la varsta de treizeci de ani s-a convertit la crestinism in confesiunea ortodoxa, sub influenta unor autori ca Vladimir Lossky si Nikolai Berdiaev. Si-a desfasurat activitatea ca profesor la liceul Louis-le-Grand, la Institutul de teologie Saint-Serge din Paris si ca responsabil al revistei de teologie Contacts. A fost distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Facultatii de teologie ortodoxa din Bucuresti si al Facultatii de teologie catolica din Louvain.

Olivier Clement a fost interlocutorul mai multor reprezentanti de seama ai vietii spirituale contemporane, ca papa Ioan Paul al II-lea, patriarhul Athenagoras, Dumitru Staniloaie, frere Roger de Taize, Andrea Riccardi.

Printre titlurile sale cele mai cunoscute se numara L??glise orthodoxe (1961), L?Essor du christianisme oriental (1964), autobiografia spirituala L?Autre Soleil (1975), Le Visage interieur (2001), Orient-Occident: Deux passeurs, Vladimir Lossky et Paul Evdokimov (1985), Notre Pere (1988), Rome, autrement: Une reflexion orthodoxe sur la papaute (1995), Taize, un sens ? la vie (1997), Petite boussole spirituelle pour notre temps (2008).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Hristos, pamantul celor vii
Cartea Hristos, pamantul celor vii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Hristos, pamantul celor vii - Oliver Clement" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ancoratus - Epifanie al Salaminei Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Epifanie al Salaminei
35,10 lei
Intreita Taina a Mariei - Emil Bock Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Emil Bock
11,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie