Harmonia Caelestis

Harmonia Caelestis - Peter Esterhazy
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roHarmonia Caelestis
Comanda acum "Harmonia Caelestis - Peter Esterhazy" de pe libraria ishop la pretul de 40,85 lei
Descriere carte:
Peter Esterh?zy (nas­cut in 1950, la Buda­pesta, intr-una dintre cele mai vechi si re­numite familii aristo­cratice maghiare) este, pro­babil, scriito­rul un­­gur cel mai cunos­cut si apreciat pe plan inter­national in mo­mentul de fata, una dintre vocile si cons­tiin­tele lite­rare defini­torii pentru problematica spa­tiu­lui central si est-european contempo­ran. A urmat initial studii de matematica la univer­sita­tea din orasul natal si a lucrat ca matematician intre 1974 si 1978; a debutat in 1978, in gazete literare, iar din 1978 s-a dedicat in intregime scrisului. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, nu­ve­le, piese de teatru, eseuri, stu­dii, publi­cis­tica, traduse in douazeci si cinci de limbi si in­cunu­nate cu numeroase dis­tinc­tii natio­nale (printre care prestigiosul premiu Kossuth, in 1996) si internationale (Herder, in 2002, Grinzane Cavour, in 2004, Premiul Pacii al Uniunii Editorilor si Librarilor din Germania, in 2004, Premiul de Excelenta al Institutului Cultural Roman, Premiul Grinzane-Beppe Fe­noglio din Italia, in 2007 s.a.). Printre ope­­rele sale cele mai cunoscute se numara Harmonia caelestis , Verbele auxiliare ale inimii , Cartea lui Hrabal , Privirea contesei Hahn-Hahn , Putina curvasarie ma­ghiara , O femeie , Nicio arta etc. 
Byblos

? Harmonia caelestis este o opera care te pro­voaca si te emotioneaza, un roman anti-epic, scris intr-un mod nu tocmai traditional, ce poarta marca indubitabila a lui Peter Esterh?zy. Istorie de familie, subiectiva si dra­matica, dar si istorie a Ungariei, a Euro­pei, Harmonia caelestis este un impresionant poem epic, dominat de figura Tatalui. Un Tata multiplicat insa in mii de ipostaze, caci nu doar tatal autorului este evocat aici, ci toti barbatii vechii familii aristocratice maghiare al carei descendent este Peter Esterh?zy. O tulburatoare meditatie pe tema paternitatii si a relatiilor dintre tati si fii, Harmonia caelestis este si un stralucit exemplu de pastisa post­moderna, traversata de ecouri intertextuale generate de o ?bulimie? literara remarcabila.?
Carmen Musat

?In Harmonia caelestis Peter Esterh?zy se misca fara probleme, cu maxima degajare, printre figurile reale si imaginare, alearga dintr-o tara in alta, dintr-o regiune in alta, dintr-un secol in altul ? deconstruieste si reconstruieste totul, inclusiv cadrul crono­lo­giei, apoi aduce totul si il inghesuie intr-un sac fara fund. Istoria familiei se contopeste cu istoria natiunii ungare, pana si in valen­tele ei psihologice. In fata fiului intotdeauna merge un tata , la fel cum in fata cetateanului este prezent statul. Este absolut indiferent cati copii si nepoti o sa aiba fiul, o parte din el ramane fiu pentru totdeauna.?
Anamaria Pop


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Harmonia Caelestis
Cartea Harmonia Caelestis in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Harmonia Caelestis - Peter Esterhazy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Conversatie la catedrala - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
0,00 lei
Ora inchiderii - Joseph Heller Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Joseph Heller
28,49 lei
Mort de surd - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
25,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala