Happy New Fear!

Happy New Fear! - Calin-Andrei Mihailescu
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roHappy New Fear!
Comanda acum "Happy New Fear! - Calin-Andrei Mihailescu" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Calin-Andrei Mihailescu e un rege Midas al cuvintelor. Mai precis, al literaturitatii lor. Pentru ca orice cuvinte atinge el se transforma, prin cine stie ce alchimic secret pe care l-a bunghit absolut pe meserie, in aur literar. In scris, ca si pe cale bucala, caci stilul e omul insusi. De la dilema (neciora- niana) de a fi schizo sau para la dosarele securitatii, de la Erszi care povesteste cum a murit Armand Calinescu la filmele sovietice sau la oftica protestanta a muncii?

Daramite cand il apuca amokul si scrie despre crita-n criza, poatever, Kafkarakal ori Istanblues? Nu poti exclama cu incantare decat: Aferim kaldarim!

Calin e un misionar al cuvintelor de-a pururi si, cum insusi spune, de-a pururi niciodata! E un da si nu care isi dau mana fara sa-si atinga degetele sau amestece umorile. Un tren care alearga nebuneste prin stepa, dar i s-au furat garile intre timp si ma tem ca nu se va mai opri niciodata!

Va veti intreba cum de nu moare de inanitie, ca ilustrul sau model mitic ce, in nesabuinta lui, isi dorise ca tot ceea ce atingea sa se prefaca in aur. Ei bine, aflati ca acest monstru ciudat si irepetabil s-a gandit la toate: se hraneste cu cuvinte! - Dumitru Radu Popa

Aceasta carte pentru doamne, domni si romani va spune: Do worry! Be happy! Ingrijorarea si fericirea se urmaresc si reciproc se umbresc si se neaga pana cand, epuizate, ajung sa se priveasca fata in fata. Apoi o iau de la inceput, prin paginile acestui volum impartit in cinci: ?A fi (roman)?, ?Crita-n criza?, ?Obiceiuri la oameni?, ?Cica niscai theoroi? si ?P-ici, pe colo?. Personajul central al cartii este omul pixelat ? roman, in criza, asuprit si calmat de obiceiuri, teoretician si calator. Volumul este scris in limba romana a secolului 22.

Happy New Fear!

Calin-Andrei Mihailescu scrie in cateva limbi si intr-o varietate de genuri, unele familiare (eseuri, monografii si articole academice, proze scurte, poezii?), altele nu. Cartile sale romanesti, toate aparute la Curtea Veche Publishing din Bucuresti, se numesc T ara europsita (2002), Calendarul dupa Caragiale (in colaborare cu Liviu Papadima si Rodica Zafiu), Calindar de noapte (2003), Don Global suit pe cal (povesti scrise impreuna cu copiii sai, Ilinca si Andrei; 2003), 16~17. Renastere, manierism, baroc (ed. a doua, 2005), Antropomorfina (2005) si (coord.) Cum era? Cam asa? Amintiri din anii comunismului (romanesc) (2006). Volumul lui J.L. Borges This Craft of Verse, pe care l-a coordonat la Harvard University Press (2000), a aparut tot la Curtea Veche Publishing, in traducerea lui Mihnea Gafita ( Arta poetica, 2002). Este profesor de literatura comparata si filosofie la University of Western Ontario (London, Canada).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Happy New Fear!
Cartea Happy New Fear! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Happy New Fear! - Calin-Andrei Mihailescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Interlocutiuni - Alexandru Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Alexandru Paleologu
37,52 lei
Itinerar cultural european - Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga
10,16 lei
Eseuri (Vol. 2) - Ernesto Sabato Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Ernesto Sabato
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri