Gog

Gog - Giovanni Papini
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGog
  • Autor: Giovanni Papini
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1462-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 304
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "Gog - Giovanni Papini" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
O satira incisiva la adresa umanitatii si surprinzator de actuala chiar si dupa trei sferturi de veac de la aparitie, Gog (1934) este considerat una dintre cele mai reprezentative lucrari ale lui Papini, cititorul regasind aici cu placere ironia muscatoare din Un om sfirsit , dublata de un umor cuceritor. Atribuindu-si rolul de simplu traducator si editor al acestor insemnari uluitoare ce ii sint incredintate intimplator si pe care hotaraste sa le publice cu titlul de lectie morala la adresa societatii moderne, Papini introduce in scena un personaj cu o infatisare stranie si un nume cu rezonante biblice cutremuratoare: Gog, milionarul semi-salbatic, extravagant, care e dispus sa incerce orice experienta in stare sa-i alunge plictiseala si care isi petrece viata calatorind in jurul lumii si ascultind istoriile cele mai absurde si mai nebunesti. In capitole concise si incarcate de umor, Papini face sa defileze prin fata ochilor nostri o galerie impresionanta de personaje, de la personalitati ilustre din domeniul literaturii, stiintei si politicii la sarlatani marunti si grotesti strinsi in jurul lui Gog in speranta unui cistig. Sarcastic si seducator, Gog are intregul farmec al unei carti care ne incita inteligenta si careia ii place s-o sfideze.

?Daca scriitorii nu ar citi si cititorii nu ar scrie, treburile literaturii ar merge infinit mai bine.? (Giovanni Papini) ?Cind sint intrebat ce m-a impresionat cel mai mult la intoarcerea in Italia, raspund fara nici o ezitare: Papini. Este lucrul cel mai grandios pe care l-am gasit aici.? (Giuseppe Prezzolini)
?Daca in acest secol cineva poate fi comparat cu Proteu egipteanul, acest cineva este Giovanni Papini, care scria odata sub numele de Gian Falco, istoric al literaturii si poet, pragmatist si romantic, ateu si mai apoi teolog.? (Jorge Luis Borges)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gog
Cartea Gog in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gog - Giovanni Papini" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Principesa de Cleves - Madame De Lafayette Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Madame De Lafayette
7,25 lei
Nume de toreador - Luis Sepulveda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Luis Sepulveda
15,68 lei
Minciuni nevinovate - Jayne Ann Krentz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jayne Ann Krentz
30,87 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala