Ghepardul

Ghepardul - Lampedusa Giuseppe Tomasi di
Pret: 8,18 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhepardul
Comanda acum "Ghepardul - Lampedusa Giuseppe Tomasi di" de pe libraria ishop la pretul de 8,18 lei
Descriere carte:
Ghepardul e o carte singulara, mai intii fiindca poate fi socotita unica opera a scriitorului, cele citeva nuvele, eseuri si fragmente autobiografice rezistind doar cu greu in fata ei. Apoi, fiindca a avut un destin singular: respins rind pe rind de citeva mari edituri italiene, romanul lui Lampedusa a fost publicat de editura Feltrinelli in 1958, la un an dupa moartea autorului, datorita exceptionalei intuitii a scriitorului Giorgio Bassani, consilier al editurii; Ghepardul a cunoscut un succes fulgerator (amplificat de ecranizarea de referinta a lui Luchino Visconti, din 1963), fiind incununat cu Premiul Strega - caz unic, in istoria literaturii italiene, de acordare postuma a unui premiu. In sfirsit, si poate in primul rind, fiindca a reusit, cum nu mai reusisera decit putine romane pina atunci, sa invaluie declinul unei familii si al unei intregi lumi in lumina ironic-melancolica a unui farmec dureros, punind mereu in ecuatie propria noastra conditie de oameni moderni fascinati de crepuscul.Editia publicata acum in colectia Raftul intii a beneficiat de ingrijirea lui Gioacchino Tomasi. Ea urmeaza manuscrisul original al autorului si este completata cu doua fragmente inedite, prezentate pentru prima oara publicului romanesc.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghepardul
Cartea Ghepardul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghepardul - Lampedusa Giuseppe Tomasi di" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cazacii si alte povestiri - Lev Tolstoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Lev Tolstoi
27,80 lei
Povestiri mici si mijlocii - Cosmin Manolache, C?t?lin Torsan, Sorin Stoica, Ciprian Voicil? Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Cosmin Manolache, C?t?lin Torsan, Sor...
17,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri