Fugi, Rabbit

Fugi, Rabbit - John Updike
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFugi, Rabbit
Comanda acum "Fugi, Rabbit - John Updike" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Fugi, Rabbit este considerat de John Updike o replica la faimosul Pe drum al lui Jack Kerouac, infatisand "ce se intampla cand un tata de familie american o ia la fuga -- cei ramasi in urma, vinovatii fara ... vina, sufera cumplit". Fugi, Rabbit, unul dintre cele mai bune 100 de romane in limba engleza ale secolului XX (selectia Time Magazine) , a fost ecranizat in 1970, cu James Caan in rolul principal.

Harry "Rabbit" Angstrom -- douazeci si sase de ani, fost jucator de baschet in echipa liceului, actualmente vanzator de aparatura casnica, casatorit cu iubita din adolescenta, locuitor al unei suburbii din oraselul Brewer, Pennsylvania. Iata fisa unui personaj care a facut istorie (literara). Viata lui este o lunga serie de fugi: de traiul mic-burghez impus de varstnicii infranti de viata la propriul joc; de conventiile sociale ale tinerilor galagios de superficiali; de sotia lui, Janice, o constiinta torturata de neputinta de a fi stapana propriului destin, care ii pune pe umeri responsabilitatea fata de copii; de Ruth Leonard, o Lilith moderna, care incearca sa-l indeparteze de familie. Dar cea mai importanta dintre ele, originea tuturor spaimelor, este fuga de sine, care, lasata nesupravegheata, naste nu numai monstri, ci si tragedii.

Fugi, Rabbit este considerat de John Updike o replica la faimosul Pe drum al lui Jack Kerouac, infatisand "ce se intampla cand un tata de familie american o ia la fuga -- cei ramasi in urma, vinovatii fara vina, sufera cumplit". Considerat inovator ca stil (este printre primele romane care folosesc "ritmurile" prezentului ca timp al povestirii) si ca subiect (prima editie a fost cenzurata din cauza scenelor erotice fruste), Fugi, Rabbit ramane unul dintre romanele fondatoare ale literaturii americane moderne. In 2001, John Updike a publicat o nuvela, Rabbit Remembered, in volumul Licks of Love, in care apar personajele-cheie ale seriei Rabbit. Cartile sale au fost distinse cu PEN/Faulkner Award for Fiction, Premiul Pulitzer, National Book Award, American Book Award, National Book Critics Circle Award for Fiction si National Book Critics Circle Award for Criticism. In colectia "Raftul Denisei" urmeaza sa apara celelalte trei romane din tetralogia Rabbit.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fugi, Rabbit
Cartea Fugi, Rabbit in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fugi, Rabbit - John Updike" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fata capitanului - Alexandr Puskin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alexandr Puskin
13,78 lei
Castelul samuraiului - Takashi Matsuoka Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Takashi Matsuoka
39,90 lei
Profetiile omului-molie - John A. Keel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John A. Keel
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala