Frontiere etice ale capitalismului

Frontiere etice ale capitalismului - Daniel Daianu, Radu Vranceanu
Pret: 27,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFrontiere etice ale capitalismului
Comanda acum "Frontiere etice ale capitalismului - Daniel Daianu, Radu Vranceanu" de pe libraria ishop la pretul de 27,50 lei
Descriere carte:
Traducere de Dorin Nistor, Alina Pelea, Marius Gulei. Prefata de Constantin Balaceanu-Stolnici. Scandalurile financiare din ultimii ani, in Statele Unite si in citeva tari vest-europene, au readus in actualitate problemele de ordin etic din societatile avansate, chestiunea eticii comportamentului managerial si a responsabilitatii sociale a marilor corporatii devenind o importanta tema de dezbatere publica. Societatile postcomuniste au oferit si ele un larg cimp de investigatie, in timp ce tarile subdezvoltate sint cunoscute prin fragilitate institutionala si coruptie. Induce oare capitalismul adoptarea unui comportament etic de catre participantii la viata economica sau, dimpotriva, ofera teren fertil lacomiei si rivalitatii agresive? Poate societatea sa sustina dezvoltarea comportamentului etic prin reguli si institutii? Ar trebui companiile sa fie preocupate de obiective sociale generale sau sa se concentreze doar asupra maximizarii profiturilor? Sint doar citeva dintre problemele abordate de autorii care au contribuit la elaborarea acestui volum, oferind o imagine de ansamblu obiectiva a provocarilor etice cu care se confrunta astazi capitalismul. Cuprins: Capitalismul si etica sa • Capitalismul ca sistem etic: ideal si fezabilitate • Cum si-a pierdut capitalismul sufletul: De la etica protestanta la „baronii jafului” • Mediul etic al pietei libere • Spiritul liberei initiative: etica si responsabilitate • Marketingul etic – un mit?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Frontiere etice ale capitalismului
Cartea Frontiere etice ale capitalismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Frontiere etice ale capitalismului - Daniel Daianu, Radu Vranceanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Revirimentul statului - Cornel Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Cornel Ionescu
9,50 lei
Misterele economiei - Alvin Hall Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Alvin Hall
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie