Fortareata alba - Editia a II-a

Fortareata alba - Editia a II-a - Orhan Pamuk
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFortareata alba - Editia a II-a
Comanda acum "Fortareata alba - Editia a II-a - Orhan Pamuk" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Byblos

O miraculoasa poveste despre portrete in oglinda, sosii si rataciri funambulesti prin la­birinturile destinului, la sfarsit de secol XVII, in plina criza a Imperiului Otoman.
Doua orase fabuloase ? Venetia si Istanbu­lul ?, doua lumi in dialog ? Occidentul si Orientul ? si doua personaje bizare, de o asemanare uluitoare ? un erudit venetian, capturat de corsari si vandut in robie, si un turc straniu, cunoscut sub numele de Hogea (?Invatatorul?), isi intersecteaza si negociaza universurile intr-un misterios joc al dile­me­lor identitare.
?Orhan Pamuk si-a castigat dreptul de a fi comparat cu Jorge Luis Borges si Italo Calvino, amandoi veghind asupra acestui roman ca niste ingeri pazitori?
Fortareata alba este unul dintre acele rare romane ce reusesc sa zamisleasca o lume in sine, completa, de o stralucire aparte? Pamuk este un povestitor inzestrat cu pasiunea si vi­goarea narativa a unei ?eherezade.?
New York Times
?Rafinat si original? Comparatiile cu Kafka si Calvino nu sunt o exagerare? gravitatea, finetea si subtilitatea acestora razbat la fie­care pagina.?
The Independent
Romanul Fortareata alba a fost distins cu Independent Foreign Fiction Prize, 1990

  Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut si, totodata, cel mai con­troversat scriitor turc contemporan, asumat de intreaga Europa ca una dintre cele mai va­lo­roase si originale voci ale ultimilor ani. Nascut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitec­tura la Universitatea Tehnica din orasul natal, aban­donate ulterior; in 1976 a absolvit Insti­tu­tul de Jurnalistica al aceleiasi universitati. Din 1974 s-a consacrat aproape in intregime scri­sului, dupa ce, o vreme, cochetase cu pictura.
Opera sa, elogiata cu entuziasm de critici si tra­dusa in peste 40 de limbi, cuprinde romane ? printre care Beyaz Kale ( Fortareata alba, 1985), Kara Kitap ( Cartea neagra , 1990), Yeni Hayat  ( Viata cea noua , 1994), Benim Adim Kirmizi ( Ma numesc Rosu , 1998), Kar ( Za­pa­da , 2002) ? si un volum de memorii dedi­cat Istanbulului. Recunoasterea internationala s-a concretizat si intr-o pleiada de premii presti­gioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Decouverte Europeenne, Prix du Meilleur Livre ?tranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Medicis ?tranger, Friedenspreis s.a. In 2006 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura.
?O noua stea s-a ivit la Rasarit: Orhan Pamuk.? The New York Times Book Review


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fortareata alba - Editia a II-a
Cartea Fortareata alba - Editia a II-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fortareata alba - Editia a II-a - Orhan Pamuk" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Henderson, regele ploii - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Saul Bellow
9,49 lei
Sub vulcan - Malcolm Lowry Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Malcolm Lowry
18,81 lei
Olivia Joules si imaginatia hiperactiva - Helen Fielding Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Helen Fielding
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala