Filosofia sexului

Filosofia sexului - Radu F. Constantinescu
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFilosofia sexului
Comanda acum "Filosofia sexului - Radu F. Constantinescu" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Brutalitate consumata in termeni: filosofie (cu ?s?) si sex. O pledoarie pentru optica navalnica a contemporaneitatii? Nu, o introspectie acida in paharul cu absint al sensibilitatii ranite de marea ipocrizie a formulelor existentiale prefabricate. Cine afirma ca, pentru a-i intelege pe orbi, trebuie sa te legi la ochi? Autorul face asta. Prin legatura inflorata care ii acopera privirea, se distinge o pata de culoare: Maria, femeie-prototip (dar nicidecum o Eva dedata la cutreierarea livezilor de meri), ii apare ca un portret desenat din amintire. Claritatea poate fi ajustata, nu si termenul de valabilitate sau instructiunile de folosire. Sentimentele nu se comercializeaza la gura metroului si nici nu sunt dovezi de admiratie neconditionata.

Dar cine spune ca nu putem patrunde, macar in spirit, in tesatura literara a imaginii... Inchidere de diafragma (hei, e vorba de un procedeu cinematografic, ca sa fie clar!) si, odata nodul desfacut, Maria si iubitul ei stau pentru o clipa, in imponderabilitate, fata in fata, cu ochii tinta pe generic. Nimeni nu le-a spus pana acum ca, intr-un poem cu virtuti vizuale, autorul si textul nu se contopesc intr-un tot, ci se despart ca un tot. Filosofia si sexul nu mai produc ambiguitate ca termeni, in schimb ajuta la vindecarea retinei, iar orbirea de o clipa devine amintire.

Prin urmare, sexul filosofiei nu mai are de-a face doar cu feminitatea, ci el se transforma, printr-un suav proces de inflorescenta a tipologiilor, intr-o filosofie a sexului - virtualitatea imaginii capata brusc identitatea textului si nimic din ceea ce e omenesc nu ne mai este strain.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Filosofia sexului
Cartea Filosofia sexului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Filosofia sexului - Radu F. Constantinescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fundamentele moralei - Arthur Schopenhauer Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Arthur Schopenhauer
12,82 lei
Arta indepartarii - Toma Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Toma Pavel
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie