FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL

FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL - CASSIRER, Ernst
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL
  • Autor: CASSIRER, Ernst
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: BIBLIOTECA DE FILOSOFIE
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-47-0394-4; 978-973-47-0395-1
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 318
  • Format carte: 14x20
Comanda acum "FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL - CASSIRER, Ernst" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Filosof german neokantian, Ernst Cassier (1874-1945) a pornit in realizarea principalei sale opere, Philosophie der symbolischen Formen/Filosofia formelor simbolice, de la o serie de principii kantiene in vederea elaborarii unei teorii a culturii prin care afirma ca limba, miturile, religia, arta, stiinta sunt toate forme simbolice, care nu mai trebuie intelese pornind de la vreo ?lege universala? a naturii umane sau prin raportare la vreo instanta exterioara lor. In acest prim volum, limbajul este, asadar, analizat ca atare, in specificitatea naturii si a legitatii sale proprii.
?Am proiectat aceasta opera in momentul cercetarilor intreprinse si sintetizate in cartea mea Substanzbegriff und Funktionsbegriff (Berlin, 1910) [Conceptul de substanta si conceptul de functie]. In efortul de a face eficient rezultatul acestor cercetari, raportate in mod esential la structura gandirii matematice si natural-stiintifice, pentru abordarea problemelor spiritual-stiintifice, mi se contura tot mai clar faptul ca teoria generala a cunoasterii, in conceptia si delimitarea sa traditionala, nu este suficienta pentru o fundamentare metodica a stiintelor spiritului.
Mi se parea ca teoriei despre constructia natural-stiintifica a conceptului si judecatii, prin care ?obiectul? naturii este determinat in caracteristicile sale constitutive, prin care obiectul cunoasterii este conceput in conditionalitatea sa prin functia cunoasterii, ar trebui sa i se alature o determinare analoga pentru domeniul subiectivitatii pure. Prima parte se limiteaza la o analiza a formei lingvistice; al doilea volum contine proiectul unei fenomenologii a gandirii mitice si religioase, in timp ce in al treilea si ultimul, va fi expusa teoria propriu-zisa a cunoasterii, adica morfologia formelor gandirii stiintifice.?
Ernst CASSIRER

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL
Cartea FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "FILOSOFIA FORMELOR SIMBOLICE. VOLUMUL I. LIMBAJUL - CASSIRER, Ernst" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Scalda Dianei - Pierre Klossowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Pierre Klossowski
9,00 lei
Viata si gandirea lui Confucius - Ion Buzatu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ion Buzatu
20,90 lei
Filosofia educatiei - Arnaldo Nisckier Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Arnaldo Nisckier
6,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie