Evadare de la Auschwitz

Evadare de la Auschwitz -  Andrei Pogojev
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEvadare de la Auschwitz
Comanda acum "Evadare de la Auschwitz -  Andrei Pogojev " de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Cartea prezinta amintirile inedite despre evadarea unui militar sovietic din lagarul de concentrare de la Auschwitz, sub forma relatarii personale a luptei zilnice pentru supravietuire.  
In noiembrie 1942, saptezeci de soldati din Armata Rosie, cazuti prizonieri in mainile nemtilor, au organizat o extraordinara evadare in masa de la Auschwitz. Printre ei s-a numarat detinutul nr. 1418: Andrei Pogojev . El a supravietuit, iar cartea prezinta povestea sa.  
Pogojev fusese prins de nemti in decursul retragerii haotice a Armatei Rosii din 1941 si, alaturi de 20 000 de soldati capturati, ajunsese in cele din urma in lagarul de la Auschwitz. Dupa un an, doar 1 200 dintre detinutii aceia mai erau in viata. Relatarea sfasietoare a intamplarilor traite de el adauga un capitol nou la istoria ororilor din lagarele de concentrare naziste. Pogojev isi reaminteste in detaliu viata si moartea din lagar: bolile si subnutritia, conditiile ingrozitoare si cruzimile care i-au ucis pe toti camarazii sai, cu foarte putine exceptii. Supravietuirea lui Pogojev in circumstantele respective este remarcabila in sine, iar faptul ca el a participat de asemenea la una dintre putinele evadari de succes din lagar face ca relatarea aceasta sa fie adevarat o raritate.   Descrierea evadarii si a calatoriei care i-a urmat spre rasarit, prin muntii Carpati si Ucraina, pana la reunirea sa cu Armata Rosie, reprezinta o lectura de neuitat. Povestea palpitanta a lui Pogojev nu s-a oprit insa acolo. Dupa douazeci de ani, in 1967, el a fost chemat sa depuna marturie intr-un tribunal din Frankfurt impotriva fostilor sai temniceri de la Auscwitz.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Evadare de la Auschwitz
Cartea Evadare de la Auschwitz in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Evadare de la Auschwitz - Andrei Pogojev " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Egiptul antic  - Jean Vercoutter Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jean Vercoutter
7,79 lei
CAVALERII TEMPLIERI - SANELLO, Frank Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
SANELLO, Frank
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie