Eternitatea clipei

Eternitatea clipei - Zoe Valdes
Pret: 28,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEternitatea clipei
Comanda acum "Eternitatea clipei - Zoe Valdes" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:
La inceputul secolului XX, China traditionala a intrat in colaps economic. Saracia i-a determinat pe oameni sa emigreze spre ceea ce ei considerau a fi pamantul fagaduintei care, pe vremea aceea, era Cuba. Sute de mii de Chinezi au plecat din tara lor. Majoritatea au murit pe drum, restul au devenit sclavi (chinezii au fost in istorie a doua mare categorie de sclavi dupa negri). Cativa au reusit sa-si refaca viata in tara in care curgea lapte si miere...

Zoe Valdes face neindoielnic parte din rasa scriitorilor magicieni. Saga lui Mo Ying, un tanar chinez ajuns in Cuba sub numele de Maximiliano Megia, pe urmele tatalui sau, marele cantaret Li Ying - devenit amnezic si apoi prim solist al unui teatru din Havana - pare scrisa sub influenta directa a Isabelei Allende si a lui Alejo Carpentier. Eternitatea clipei isi captiveaza cititorul, oferindu-i totodata un fel de terapie prin seninatate. Centenar, Maximiliano Megia, refugiat intr-o tacere de sase decenii, alege intr-un final sa vorbeasca pentru a-si povesti aventurile nepoatei sale, Lola, singurul urmas capabil sa-i inteleaga intelepciunea si s-o perpetueze. O carte pe care, atunci cand se termina, o lasi din mana cu durerea ca povestea este mai frumoasa decat realitatea...

"O adevarata carte a minunilor. O poveste magica. Frumusetea paginilor lui Zoe Valdes ne aduce aminte de Marco Polo."
Le Figaro Litteraire

Poeta, romanciera si scenarista, Zoe Valdes s-a nascut la Havana in 1959. In Spania, a fost recompensata cu cele mai prestigioase premii literare. In Cuba a fost declarata Persona non grata , in urma a ceea ce a spus si a scris despre regimul lui Castro. In 1995 a fost nevoita sa se exileze la Paris.

Pentru romanul Eternitatea clipei, Zoe Valdes a primit Premio de Novela Ciudad de Torrevieja , cotat ca fiind premiul literar cel mai valoros din punct de vedere financiar, dupa Nobel si Planeta .


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Eternitatea clipei
Cartea Eternitatea clipei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Eternitatea clipei - Zoe Valdes" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ambasadorii - Henry James Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Henry James
13,49 lei
Asteptarea - Rui Zink Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rui Zink
15,30 lei
Livada de visini - A. P. Cehov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
A. P. Cehov
9,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala