Epoca de fier

Epoca de fier - J.M. Coetzee
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEpoca de fier
Comanda acum "Epoca de fier - J.M. Coetzee" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
Epoca de fier, considerata in 1990 Cartea anului in Marea Britanie de Sunday Express, impleteste cu subtilitate si umor retinut tragedia personala cu dramatismul unei epoci marcate - in Africa de Sud - de rasism si de ... violente sociale si politice. "Premiul Nobel pentru literatura i se acorda lui J.M. Coetzee, care infatiseaza intr-o multitudine de feluri surprinzatoarea implicare a outsiderului." ( Motivatia juriului Nobel 2003 )

Doamna Curren, o fosta profesoara de limbi clasice, sufera de cancer in faza terminala. Intr-o scrisoare-jurnal, adresata fiicei ei plecate demult in America, eroina isi descrie noua conditie, ce o impinge spre reconsiderarea propriei vieti, pe fundalul unei realitati fata de care, fara a o fi ignorat, a preferat sa se pastreze intr-o pasivitate filozofica pana in acel moment - ororile apartheidului.

Straduindu-se sa-si accepte boala care o macina, doamna Curren descopera cu disperare si manie crescande "cancerul" social si cultural al Africii de Sud. Incendierea unei asezari locuite de negri, uciderea unor activisti adolescenti, abuzurile si brutalitatea politiei si armatei, furia si revolta compun o plasa tot mai stransa in jurul eroinei, aducand violentele pana in pragul casei sale.

Episoadele dramatice iau amploare pe masura ce degradarea fizica a doamnei Curren se accentueaza, facand-o tot mai dependenta de Vercueil, un om al strazii betiv care si-a facut culcus pe aleea ei. Vercueil ii devine singura fiinta umana apropiata, iar relatia dintre cei doi este surprinsa magistral de Coetzee.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Epoca de fier
Cartea Epoca de fier in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Epoca de fier - J.M. Coetzee" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Insula voaiorilor - Daniel Davies Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Daniel Davies
27,55 lei
Augias Si Alte Infamii - Claude Louis Combet Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Claude Louis Combet
8,55 lei
Daniel Martin - John Fowles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fowles
47,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala