Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16

Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16 -
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEnciclopedia Universala Britannica Vol. 16
Comanda acum "Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16 - " de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
ENCICLOPEDIA UNIVERSALA? BRITANNICA - Volumul 16  
Contine articole care incep cu literele U, V, W, X, Y, Z de la umanism la zydeco.  

umanism
Curent cultural din Renasterea europeana, caracterizat prin revigorarea literaturii clasice, a spiritului critic si individualist si trecerea de la cultura religioasa la cea laica. S"?a manifestat incepand cu sec. XIV, odata cu epoca poetului etrarca, desi in curentul umanist sunt incluse si alte personalitati care au trait intr"?o epoca anterioara. Raspandirea ideilor umaniste a fost posibila datorita limbii latine ca limba universala si inventarii tiparului. In sens restrans, termenul desemneaza studiul scolar al clasicilor. In sens larg, este folosit pentru a reliefa universul uman, nu pe cel divin.  

zydeco
Forma de muzica de dans creola din S statului Louisiana, SUA, care isi are radacinile in stilurile franceze (vezi cajun), africane si caraibiene din sec. XIX. Numele vine de la titlul cantecului Les haricots sont pas sales. Muzica se interpreteaza cu ajutorul chitarei, al acordeonului si al unei scanduri, intr"?un ritm ametitor.  A devenit foarte cunoscuta in anii 1980 prin interpretarile lui Clifton Chenier, Queen Ida, Buckwheat Zydeco, Boozoo Chavis, Beau Jocque si altii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16
Cartea Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Enciclopedia Universala Britannica Vol. 16 - " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Apa - batalia pentru viata -  Larousse Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Larousse
22,50 lei
SIMBOLURI SACRE. POPOARE, RELIGII, MISTERE - Robert Adkinson Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Robert Adkinson
92,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Atlase / EnciclopediiCarti recomandate din categoria Atlase / Enciclopedii