Echilibrul energetic si obezitatea

Echilibrul energetic si obezitatea - Dan Peretianu
Pret: 66,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEchilibrul energetic si obezitatea
  • Autor: Dan Peretianu
  • Editura: All
  • Colectia: Medicina Pentru Toti (sanatate, Fitness, Nutritie)
  • Categoria: Dietoterapie
  • ISBN: 973-571-931-2
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 500
  • Format carte:
Comanda acum "Echilibrul energetic si obezitatea - Dan Peretianu" de pe libraria ishop la pretul de 66,40 lei
Descriere carte:
Epidemiologia obezitatii arata ca traim intr-o perioada paradoxala: pe de o parte, se afirma ca scad productiile alimentare si ca oamenii nu mai au cu ce sa se hraneasca, iar pe de alta parte, in toate tarile lumii creste prevalenta obezitatii.

  Aceasta lucrare incearca sa arate de ce oamenii cresc anormal de mult in greutate, care sint parametrii normali ai unui organism uman si ce se poate face pentru a trata (uneori si preveni) supraponderea si obezitatea. Cuprinde trei parti:

Partea I, Bazele metabolice ale tulburarilor consumului energetic , are doua capitole: ?Fiziologia si fiziopatologia consumului energetic? si ?Fiziologia si fiziopatologia tesutului adipos?, in care se prezinta elemente bazale pentru a intelege ce se intimpla cu metabolismele glucidic, lipidic si proteic in celula grasa, precum si in alte tesuturi ?energetice? (ficat, creier, muschi).

Partea a II-a, Reglarea neuroendocrina a foamei si satietatii, trateaza despre modul in care apare foame si relatia ei cu satietatea si satierea. Integrarile se petrec la nivel hipotalamic, mai ales. In aceste capitole sint prezentati cei mai cunoscuti hormoni cu actiune asupra raportului energetic.

Aceste doua prime parti constituie baza intelegerii mecanismelor de tratament in obezitate.

Partea a III-a, Obezitatea: definitii, diagnostic si tratament , prezinta aspectele clinice ale problemei. In capitolul de definire sint prezentate si cauzele obezitatii, raspindirea ei in lume (epidemiologia). Un capitol esential este cel de analiza a dimensiunilor corpului si de prezentare a metodologiei de analiza a raporturilor dintre diferitele tesuturi din organism, cu precadere a raportului dintre masa slaba (musculara) si cea grasa (tesutul adipos.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Echilibrul energetic si obezitatea
Cartea Echilibrul energetic si obezitatea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Echilibrul energetic si obezitatea - Dan Peretianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
TU. La regim. Ghid de functionare pentru o talie de invidiat - Dr. Michael F. Roizen, Dr. Mehmet C. Oz Urmatoarea carte recomandata din categoria Dietoterapie
Dr. Michael F. Roizen, Dr. Mehmet C. Oz
37,05 lei
Ghid terapeutic naturist. Retete de post - Speranta Anton Urmatoarea carte recomandata din categoria Dietoterapie
Speranta Anton
18,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DietoterapieCarti recomandate din categoria Dietoterapie