Drept penal. Partea speciala. Editia 2

Drept penal. Partea speciala. Editia 2 - Ivan Gheorghe
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept penal. Partea speciala. Editia 2
  • Autor: Ivan Gheorghe
  • Editura: CH Beck
  • Colectia: Drept penal
  • Categoria: Penal
  • ISBN: 978-973-115-801-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 616
  • Format carte:
Comanda acum "Drept penal. Partea speciala. Editia 2 - Ivan Gheorghe" de pe libraria ishop la pretul de 66,40 lei
Descriere carte:
Contine referiri la Noul Cod penal

Lucrarea pe care o propunem analizeaza incriminarile din Partea speciala a Codului penal, avand la baza nu numai o cercetare stiintifica a acestora, dar si vasta experienta a autorului ca practician al dreptului penal.
Pentru a veni in sprijinul absolventilor facultatilor de drept care doresc sa urmeze cariera de magistrat, autorul a avut in vedere si tematica concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, la disciplina Drept penal. Partea speciala, analizand detaliat fiecare infractiune si prezentand numeroase exemple din practica judiciara, chestiuni controversate in materie si opinii de o valoare incontestabila.
Un element de noutate fata de editia anterioara il reprezinta referirile la noul Cod penal (Legea nr. 286/2009). Acestea au fost inserate, de regula, la finalul analizei fiecarei infractiuni din actualul Cod penal. Autorul a facut o scurta analiza comparativa intre dispozitiile noului Cod penal si cele ale Codului penal in vigoare - o prezentare sistematica a deosebirilor si asemanarilor respective - , pentru a veni in ajutorul practicienilor care se vor confrunta, dupa intrarea in vigoare a noii legislatii penale, cu rezolvarea diverselor situatii tranzitorii pe care, inevitabil, le va crea aceasta. Este firesc ca un prim pas in studierea aprofundata a noului Cod penal, in vederea inlesnirii intelegerii noilor dispozitii, sa-l constituie o cercetare comparativa cu actuala legislatie.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept penal. Partea speciala. Editia 2
Cartea Drept penal. Partea speciala. Editia 2 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept penal. Partea speciala. Editia 2 - Ivan Gheorghe" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lipsirea de libertate in mod ilegal - Ion Rusu, Minodora Ioana Rusu Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Ion Rusu, Minodora Ioana Rusu
28,00 lei
Infractiuni de coruptie si infractiuni privind piata de capital - Dorin Ciuncan, Sorin Corlateanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Dorin Ciuncan, Sorin Corlateanu
20,00 lei
Tehnici speciale de investigare in justitia penala - Predescu Ovidiu , Udroiu Mihail , Slavoiu Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Predescu Ovidiu , Udroiu Mihail , Sla...
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal